Katja Schuurman, Irene Moors en Lucille Werner in quiz Ruben Nicolai

De eerste BN'ers die meedoen aan de quiz R.U.B.E.N. van Ruben Nicolai zijn bekend. Onder anderen Katja Schuurman en Irene Moors wagen zich aan het spel.

R.U.B.E.N. kan het beste omschreven worden als talkshow vermomd als quiz. Elke week zijn er drie bekende Nederlanders te gast die het tegen elkaar opnemen. Van hen wordt een brede algemene kennis, scherpzinnigheid en improvisatievermogen verwacht.

Katja Schuurman

De BN'ers wachten in een "zeer exclusieve wachtkamer" op hun onderonsje met Ruben Nicolai. Tijdens het gesprek moeten er vragen beantwoord worden. De andere twee kandidaten spelen ook mee, maar vanuit de wachtkamer.

BNN belooft dat het een spektakel gaat worden met gasten als René Froger, Sylvana Simons, Katja Römer-Schuurman, Henk Krol, Golden Oldie Bram Kiewiet, Nelly Frijda, Frans Duits, Irene Moors, Lucille Werner, Roué Verveer en Arthur Japin.

R.U.B.E.N.

Ruben Nicolai is in het programma niet alleen de presentator, maar ook kandidaat. Hij heeft hierdoor geen idee welke vragen er gesteld gaan worden. Dat maakt dat de presentator onwijs veel zin heeft in R.U.B.E.N.: "Het format wil nou eenmaal dat ik net als de aanwezige beroemde gasten van niks weet, dat zorgt voor een minimale voorbereiding en laat dat nou mijn favoriete voorbereiding zijn..."

Overigens wil Ruben de quiz echt niet verliezen, want de verliezer moet een liedje zingen. "Iets kinderachtigers was er even niet te bedenken", meldt BNN.

R.U.B.E.N. is vanaf 29 september elke zondag om 21.20 uur te zien op Nederland 3.

Meer over:

Reageren