Katja Schuurman reageert op ophef schoenenreclame

20 april 2022 09:42 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot Jinek
Katja Schuurman zat dinsdag bij Jinek om haar bioscoopfilm Costa! aan te prijzen maar Eva vroeg haar natuurlijk ook naar de rel rondom de inmiddels beruchte schoenenfoto. Maar daar moest Katja niet veel van weten. 

Katja was naar Zanzibar gevlogen voor een fotoshoot van een schoenenmerk. Op de bewuste foto liep Katja op dure schoenen terwijl wat lokale kinderen blootsvoets toekijken. Volgens de presentatrice/actrice was het allemaal niet zo erg omdat iedereen in dat Afrikaanse dorp blootsvoets loopt maar ze wel degelijk schoenen hebben. 

Katja: “Nou, kijk, ik begrijp dat er zo’n ophef is omdat er tegenwoordig over heel veel dingen snel ophef is, hè. Je doet het snel niet goed.”

Vliegen

Ook de kritiek dat er zo'n eind gevlogen wordt voor een reclame, pareerde ze. Katja erkende dat het niet goed is voor het klimaat maar ze vindt dat criticasters hun aandacht beter kunnen richten op bijvoorbeeld het subsidiëren van biomassa. "Dat is helemaal niet duurzaam".

Gedronken?

Veel kijkers vermoedden trouwens dat Katja net even een glaasje teveel op had tijdens de uitzending en dat ze daarom wat warrig overkwam. 

Meer over