Katy Perry geeft American Idol-kandidaat ongevraagd eerste zoen

15 maart 2018 14:22 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Een kandidaat in American Idol werd ongevraagd gezoend door jurylid Katy Perry. De 19-jarige jongen gaf aan dat hij het ongemakkelijk vond, maar na een oplaaiende discussie laat hij weten dat hij zich niet misbruikt voelt.

Kijkers zijn boos door de kus van Katy Perry in American Idol. Volgens The New York Times zijn de makers van het programma zich niet bewust van wat zulke acties kunnen betekenen nu de #metoo-discussie juist zo belangrijk is. De video van de kus tussen de kandidaat, Benjamin Glaze, en Katy Perry is volop gebruikt in de reclames van American Idol.

Katy Perry

In de auditiebeelden is te zien hoe Benjamin vertelt over zijn werk als kassamedewerker en de leuke meisjes die hij zo ontmoet. Op de vraag of hij weleens een meisje heeft gekust, antwoordt hij: “Ik heb nog nooit een vriendin gehad en ik kan geen meisje zoenen zonder een relatie met haar te hebben.” Waarop popzangeres Katy Perry opstaat en zegt: “Kom hier!”

‘Ongemakkelijk’

Benjamin vraagt in eerste instantie nog “op de wang?”, maar als hij het na een eerste kus die volgens het jurylid niet telt nog een keer probeert, draait Katy Perry haar gezicht en kust ze hem vol op de lippen. De kandidaat uit Oklahoma laaide de discussie op door zijn uitspraak in een interview met The New York Times: “Het voelde ongemakkelijk. Ik had mijn eerste kus willen bewaren voor mijn eerste relatie. Ik wilde dat het bijzonder zou zijn.”

Niet seksueel misbruikt

De jonge zanger, die overigens niet doorging naar de volgende ronde, laat nu op zijn Instagram weten dat zijn woorden niet op de juiste manier zijn gecommuniceerd door de media. “Ik wil graag wat dingen duidelijk maken aan iedereen die verbaasd, bezorgd of boos is,” schrijft hij. “Ik klaag helemaal niet over de kus van Katy Perry, maar mijn interviews hebben grote vragen opgeroepen. Ik vind niet dat ik seksueel misbruikt ben door Katy Perry.” Ook is Benjamin dankbaar voor het commentaar en de feedback van de juryleden. Hij schrijft dat hij het woord ‘ongemakkelijk’ gebruikte omdat “ik nog nooit gezoend had en het niet zag aankomen.”

Lees ook: Katy Perry is voor het eerst jurylid in het programma, naast nog twee grote beroemdheden.

Meer over