Na ruim 50 jaar...

Kees Jansma (71) stopt na lopende seizoen als tv-presentator

16 januari 2019 14:16 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Kees Jansma zet aan het einde van het lopende seizoen een punt achter zijn loopbaan als tv-presentator. De 71-jarige host blijft daarna wel verbonden bij FOX Sports en schuift regelmatig aan als gast in programma's bij de zender, waar hij sinds 2011 werkzaam is.

Volgens Jansma is de tijd rijp om een stapje achteruit te doen. “Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd. Tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma’s. De komende maanden wil ik me vooral richten op het succesvol afronden van het lopende seizoen De Tafel van Kees en Natafelen."

Icoon

De zender begrijpt het besluit van de Amsterdammer en is blij dat hij na komende zomer betrokken blijft.  "Zowel voor als achter de schermen is Kees al acht jaar lang van grote betekenis voor FOX Sports. We waren trots en blij toen Kees onze zender in de zomer van 2011 kwam versterken en nemen komende zomer met respect en dankbaarheid afscheid van een icoon uit de sportjournalistiek", aldus Rob Labree, directeur bij FOX Sports.

Sinds 1966

Jansma is sinds 1966 actief in de sportjournalistiek. In eerste instantie als schrijvend journalist voor het Algemeen Dagblad en Voetbal International, waarna hij later de overstap maakte naar diverse radio- en televisieprogramma’s van verschillende omroepen.

Perschef

Jansma was van 2004 tot 2014 perschef van het Nederlands Elftal, eerst met Marco van Basten als bondscoach en daarna met Bert van Marwijk en Louis van Gaal. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote verdiensten voor de Nederlandse sportjournalistiek en het Nederlandse voetbal.

Meer over