Kees Tol en Kees van der Spek maken De Uitdaging

13 januari 2016 10:21 | amusement | Door Televizier

In de jaren negentig scoorde Angela Groothuizen een grote televisiehit met De Uitdaging. Nu maken Kees Tol en Kees van der Spek een eenmalige Uitdaging voor het goede doel.

In de Uitdaging schoot Angela Groothuizen mensen te hulp bij schijnbaar onmogelijke projecten en zette alles op alles om het beoogde resultaat te behalen, terwijl de klok genadeloos doortikte. Twintig jaar later keert het programma éénmalig terug voor het goede doel: De Uitdaging: Kees en Kees in Actie.

Hachelijke situatie

Op woensdagavond 23 maart gaan presentator Kees Tol en onderzoeksjournalist Kees van der Spek bij SBS6 de uitdaging aan voor het Liliane Fonds. In De Uitdaging: Kees en Kees In Actie vragen beide mannen geheel op hun eigen wijze, aandacht voor de hachelijke situatie van albino’s in Tanzania. Vooral kinderen zijn kwetsbaar en lopen groot gevaar.

De uitdagingen

Kees Tol gaat helpen met de bouw en inrichting van een opvangcentrum. Kees van der Spek reist af naar Tanzania om undercover te onderzoeken hoe het zit met de mythes rondom albinisme en met de wrede, illegale praktijken die daaruit voortvloeien. Zullen ze er allebei in slagen hun uitdaging tot een goed einde te brengen?


Meer over