Proeven maar!

Kees Tol gaat op zoek naar de beste Oliebollenbakker van Nederland

8 december 2022 12:16 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Het is te hopen dat de Volendamse Kees Tol van oliebollen houdt. Hij presenteert namelijk op 29 december de eenmalige SBS6-show De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland.

Zet de frituurpannen dus maar gauw aan!

Lees ook: SBS gaat op zoek naar de beste oliebollenbakker van Nederland 

De Staatsloterij Beste Olieballenbakker van Nederland

In de eenmalige talentenjacht De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland moeten de zes kandidaten - die al door een vrij kritische voorselectie zijn gekomen - laten zien hoe zij de perfecte oliebol bakken. Nu zullen ze allemaal een andere manier hebben, dus is het aan tv-kok Hugo Kennis, Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez en professioneel oliebollenbakker Richard Visser om de prachtige creaties onder de loep te nemen én te proeven.

Grote winnaar

Daar blijft het echter niet bij voor de kandidaten. In de tweede ronde moeten ze zich namelijk van hun meest creatieve kant laten zien. Ze krijgen allemaal een tafel voor ingrediënten en moeten daarmee vooral een prettige combinatie maken. Wie slaagt hierin het beste in en mag zich uiteindelijk - na nog een spannend finalespel - uitroepen tot de beste Oliebollenbaker van Nederland? Dat is uiteindelijk aan presentator Kees Tol om te onthullen.

De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland is op donderdag 29 december om 21:30 uur te zien op SBS6 en Kijk.nl

Meer over