Kees Tol niet blij met geschuif SBS

21 oktober 2016 15:26 | amusement | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

SBS schuift regelmatig met programma's. De zender noemt het 'dynamisch programmeren', maar presentator Kees Tol is alles behalve blij met deze manier van werken.

Kees spreekt uit ervaring, zijn spelshow Met de deur in huis is de laatste maanden zonder al teveel waarschuwing herhaaldelijk van zowel dag als tijd veranderd.

Verschoven

Het tweede seizoen van het vrolijke spelletje begon begin september op zaterdagavond waar het geen kans had tegen de RTL monsterhit Dance dance dance. Na drie weken werd besloten de show tijdelijk te schrappen en te verhuizen naar woensdagavond om 21.30 uur. Twee weken daarna werd Met de deur... ineens geruild met Queens of the jungle en staat het nu om 20.30 uur geprogrammeerd.

 Kluts kwijt

In een interview op 100 % NL doet Kees zijn beklag over de gang van zaken: "Het is te veel verplaatst als je het mij vraagt. Mensen raken op deze manier de kluts kwijt. Maar goed, ik heb daar weinig over te zeggen. Daar gaan anderen over. Ze kiezen er voor om het op een ander tijdstip te plaatsen. De ene keer pakt dat goed uit en de andere keer wat minder."

Met de deur in huis scoorde woensdag 255.000 kijkers, de helft van de gemiddelde score in het eerste seizoen. 

Meer over