Droombruiloft

Kees Tol over In de Ban van de Trouwring

25 oktober 2018 15:09 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot

Onder leiding van Kees Tol strijden zes koppels in het nieuwe SBS-programma In de ban van de trouwring om hun droombruiloft. De emoties lopen gegarandeerd hoog op.

Tekst: Jef Willemsen

Wat is de opzet van In de ban van de trouwring?
“Zes stellen die ontzettend graag willen trouwen maar dat om diverse redenen nog niet gedaan hebben, kunnen in dit programma een droombruiloft winnen. Ze leven drie weken samen in één huis terwijl ze opdrachten doen en stap voor stap hun ultieme trouwdag samenstellen. Met z’n allen moeten ze beslissingen maken over de trouwlocatie, de bruidsjurk, de ringen, het vervoer en waar ze naar toe gaan op huwelijksreis.”

Gaat dat niet voor spanningen zorgen?
“Reken maar, want de zes koppels hebben allemaal een hele eigen, uitgesproken smaak. De één wil dolgraag een sprookjesbruiloft met paardenkoets en kasteel, de ander wil per se met blote voeten op het strand trouwen. Dat gaat gegarandeerd botsen, sowieso omdat een huwelijk heel persoonlijk is. Toch moeten ze er samen uit zien te komen. Maar hoe ver ga je in compromissen sluiten en op welke punten houd je je poot stijf? Dat maakt In de ban van de trouwring een vernieuwend programma in z’n genre, er wordt niet zomaar even getrouwd”

Hoe krijgen ze dan toch hun droombruiloft?
“Door strategisch te spelen: iedere aflevering wordt namelijk één koppel weggestemd. Je doet er dus verstandig aan de stellen die het meest in lijn liggen met jouw smaak zo lang mogelijk in de race te houden. Er worden volop bondjes gesmeed en gebroken, maar uiteindelijk gaat er in de slotaflevering maar één stel daadwerkelijk trouwen.”

Wat is jouw rol in het programma?
“Als presentator leg ik de opdrachten uit aan de stellen, ik laat alle keuzemogelijkheden zien en ben er natuurlijk bij als een koppel het huis moet verlaten. Verder laat ik het ze allemaal zelf bepalen.”

Dus jij gaat ze niet zelf trouwen?
“Haha, het klopt dat ik inderdaad al eens als BABS huwelijken heb mogen sluiten, maar ik ben geen trouwambtenaar. De vraag wie het winnende koppel uiteindelijk mag trouwen speelt óók een rol in het programma.”

Hoe ziet jouw droombruiloft eruit?
“Eerlijk gezegd zie ik mezelf niet zo snel trouwen. Al was het maar omdat bruiloften in Volendam vaak moeizaam op gang komen. Volendammers zijn vrij stugge mensen waar eerst een badkuip alcohol in moet voordat ze los komen. Zelf zou ik liever een groot feest geven voor al mijn vrienden en familie om de liefde te vieren, dat is voor mij het belangrijkste. Maar voorlopig is zelfs dat bij mij nog niet aan de orde. Laat ik eerst maar eens verkering krijgen.”

In de ban van de trouwring, donderdag - SBS 6 • 20.30 uur

Meer over