38 jaar

Kees Tol wil meer inhoud in zijn toekomstige programma’s

27 juli 2020 09:24 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Kees Tol is onder andere bekend als presentator van VT Wonen en als de secondant van Nick&Simon in The Dream. De jolige Volendammer hoopt dat hij in de toekomst programma’s mag maken met wat meer inhoud.

De 38-jarige presentator, die bij het grote publiek bekend werd door zijn deelname aan De zomer voorbij, is tegenwoordig kritischer op welke klussen hij aanneemt. "Kijk, in het programma De zomer voorbij heb ik jarenlang met Jan Smit op een opblaasbare banaan achter een speedboot gehangen. Daar heb ik onwijs van genoten. Ik kijk terug op een superleuke periode. Inmiddels ben ik 38, en wil ik programma’s maken met iets meer inhoud", stelt Tol in De Telegraaf.

Brood 

De praktijk blijkt toch weerbarstiger, want hij komt niet voor ieder programma in aanmerking. "Ik hoef niet per se met mijn kop op tv, dat is absoluut geen drijfveer. Aan de andere kant: ik ben gewoon Kees Tol en ook weer niet in zo’n positie dat ik overal nee op kan zeggen. Ik moet ook mijn brood verdienen en dat doe ik het liefste vanuit mijn vak."

De Hit Kwis 

Eén van zijn nieuwe klussen is De Hit Kwis. Die doet de Volendammer samen met Romy Monteiro. "Daar zie je me echt zoals ik nu ben", sluit de ABBA-fan af. De Hit Kwis is vanaf 27 juli dagelijks om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Meer over