Effe Relativeren

Kees van der Spek is voor legalisering van drugs

16 juli 2020 17:23 | amusement | Door Daisy Heyer

© Videostill Effe Relativeren Podcast van Kaj Gorgels
Misdaadverslaggever Kees van der Spek heeft in een interview met Kaj Gorgels voor zijn Effe Relativeren-podcast aangegeven voor de legalisering van drugs te zijn. 

Tijdens de podcast, waar Van der Spek voor de tweede keer te gast is, hebben hij en Gorgels het over drank- en drugsgebruik. Ondanks het feit dat Van der Spek nog nooit drugs gebruikt heeft, geeft hij in het interview aan voor de legalisering van drugs te zijn.

Alle drugs

"Het is natuurlijk best raar dat ze overal ter wereld zeggen: Nederland, vrij drugsbeleid en dat vinden we heel raar. Terwijl je dan daar wel gewoon vijf liter whiskey kunt kopen", aldus Van der Spek. Even later vervolgt hij: "Ik ben ook heel erg voor legalisering van drugs." "Alle drugs?" vraagt Gorgels hem. "Ja", knikt Van der Spek. 

Hij vervolgt: "Weet je wat het is: mensen pakken het toch wel. Drank is gewoon vrij verkrijgbaar; dat is een heel groot probleem en de rest zit zwaar in de criminaliteit. Als je het legaliseert is het meteen uit de criminaliteit."

Zien als drank

"Als je het gaat zien als drank, dan is het ineens niet meer zo raar", vervolgt de misdaadverslaggever. "Al moet je ook weer denken: waar ligt de grens. Maar ik mag wel met een blinddoek op over het randje van mijn dakgoot balanceren. Dat is veel gevaarlijker toch, of niet?" 

De misdaadverslaggever geeft aan Gorgels toe wel eens slaappillen te gebruiken, omdat hij slecht slaapt. "Maar ik ben verder in ieder geval niet van de drugs", benadrukt hij. 

Meer over