Kelder & Klöpping

Jort Kelder voorspelt toekomst met Alexander Klöpping

Hebben we straks allemaal een heli-auto? En hoe ziet het huis van de toekomst eruit? Jort Kelder en Alexander Klöpping geven alle antwoorden in het nieuwe programma Kelder & Klöpping.

In zes afleveringen gaat het duo met elkaar in discussie over de nieuwe tijd. Wat kan technologie allemaal voor ons doen en wat zál er daadwerkelijk veranderen? Jort Kelder maakt een mooie bruggetje van het verleden naar de toekomst, en bespreekt zijn bevindingen met tech-expert Alexander Klöpping.

Traditioneel

De heren bespreken dus niet alleen maar de nieuwste snufjes zoals zelfrijdende auto's en zorgrobots. Ze gaan ook nog even terug naar oude landhuizen, oldtimers en handgeschreven brieven (pardon?). Jort Kelder is stiekem namelijk best traditioneel: hij gelooft dat vroeger alles beter was. Klöpping kijkt daarentegen alleen naar Silicon Valley en zorgt dat hij altijd de laatste tech-gadgets in huis heeft. Samen bespreken ze of vooruitgang wel altijd beter is. Want is daten via een app echt efficiënter dan een ouderwetse liefdesbrief?

Romantiek

"Kelder & Klöpping gaat over de oude tijd versus de nieuwe tijd", zei Jort Kelder al eerder tegen het AD. "Ik ben de man van de romantiek, Alexander is van de nieuwe tijd. Ik ben vanuit Hoe heurt het eigenlijk? veel bezig met de vroegere etiquette. Alexander is de man van de appjes, van de technologie. Waar gaan we heen? Dat is allemaal super efficiënt, maar ik probeer me daartegen te verzetten."

Kelder&Klöpping is vanaf 10 april om 22.10 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over:

Reageren