Kelly en Prem wagen nieuwe poging in de Nationale IQ Test

15 januari 2014 09:59 | amusement | Door Televizier

Een bijzondere IQ Test dit jaar. BNN toetst namelijk de kennis van groepen met een ‘dom imago’. Bekende Nederlanders die de vorige keer slecht scoorden, wagen een nieuwe poging.

Geen revanche van Bonnie St. Claire (IQ van 52) maar tv-persoonlijkheid Kelly van der Veer (77) en de altijd brutale Willibrord Frequin (100) durven de test der testen nog wel een keertje aan. De toch niet zo heel domme Prem Radhakishun (119) en Thijs Willekes (108) willen vooral testen of ze de afgelopen jaren slimmer zijn geworden. Nieuwel slimmerikken zijn Joey Spaan, Bobbi Eden, Gaby Blaaser en Joël de Tombe.

‘Dom imago’

Vier andere BN’ers vertegenwoordigen een groep met een ‘dom imago’ en willen aantonen dat dit niet klopt. Deze namen zijn op dit moment nog onbekend.

Groepen

Groepen die in elk geval de kans krijgen om zich in de studio te bewijzen zijn vuilnismannen, beveiligers, blondjes, nagelstylisten en studenten.

Einstein?

Patrick Lodiers over de Nationale IQ Test: ''Na afloop van een IQ Test staan er in de bar altijd een paar mensen te glunderen, terwijl andere BN'ers zwaar staan te balen omdat ze niet zo'n Einstein zijn als ze hadden gedacht. Het zou toch onwaarschijnlijk zijn als ik met die laatste groep nu het glas kan heffen op hun briljante bovenkamer!'

Nationale IQ Test

De Nationale IQ Test 2014 wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers en Valerio Zeno en is 29 januari om 20.30 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Meespelen

Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis mee te doen aan de IQ Test. Op 29 januari kan de kijker live mee spelen via de BNN site. Oefening baart kunst, dus oude IQ testjes staan ook nog steeds op de website.

Meer over