Met Klaas en Astrid

Kennisquiz 2 voor 12 doet BN'er-week

16 augustus 2021 16:47 | amusement | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt
2 voor 12 is een van de weinige programma's zonder BN'ers, maar voor het vijftigjarig bestaan van de quiz wordt een uitzondering gemaakt. Er doen de hele week BN'ers mee. 

Astrid Joosten (die het programma al 30 jaar presenteert), ontvangt de hele week bekende Nederlanders die iedere dag vragen moeten beantwoorden over een ander decennium. Natuurlijk doen er verantwoorde BN'ers mee zoals Freek de Jonge. En de woensdag belooft een strijd der giganten te worden: dan speelt Klaas Dijkhoff tegen Astrid Kersseboom. Beiden wonnen al eens een seizoen van De Slimste Mens

Dit zijn de BN'ers die meedoen:

Maandag 30 augustus, met vragen over de jaren '70: cabaretiers Freek de Jonge en Patrick Nederkoorn, tegen actrice Carine Crutzen en haar zoon Vincent de Vries.

Dinsdag 31 augustus, met vragen over de jaren '80: politici Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samsom, tegen politici Alexander Pechtold en Sybrand van Haersma Buma.

Woensdag 1 september, met vragen over de jaren '90: politici Klaas Dijkhoff en Peter Valstar, tegen Journaal-presentator Astrid Kersseboom en Omroep Zeeland-eindredacteur Véronique Roeg.

Donderdag 2 september, met vragen over de jaren '00: Journaal-presentator Simone Weimans en weerman Peter Kuipers Munneke, tegen presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra.

Vrijdag 3 september, met vragen over de jaren '10: presentator Joris Linssen en kunstenaar Fedor van Rossem, tegen presentator Jörgen Raymann en zijn dochter Melody Raymann.

De speciale jubileumweek van 2 voor 12 is te zien van maandag 30 augustus t/m vrijdag 3 september om 19.55 uur op NPO 2 (op vrijdag 3 september om 20.30 uur).

Meer over