Met Astrid Joosten

Kennisquiz 2 voor 12 keert op deze datum terug op de buis

18 augustus 2022 10:54 | amusement | Door Judith Regeling

© Annemieke van der Togt

Het is eigenlijk geen verrassing meer, maar ook dit najaar is Astrid Joosten weer te zien op televisie. Haar kennisquiz 2 voor 12 keert namelijk begin september al terug.

Op vrijdag 2 september rond de klok van 20:25 uur om precies te zijn.

2 voor 12

Het concept van 2 voor 12 kent dit jaar geen veranderingen. Elke week nemen twee duo's het tegen elkaar op. Door het juist beantwoorden van de meest uiteenlopende vragen kunnen de teams afzonderlijk van elkaar letters verzamelen, waarmee ze aan het einde van de aflevering een woord moeten vormen. Wie dat het snelst doet, gaat met een lekker bedrag door naar de volgende aflevering. 

Astrid Joosten

Astrid Joosten, die de show al sinds 1991 presenteert, voelt zich zelfs na zoveel jaren nog altijd verantwoordelijk bij de opnames. Naar eigen zeggen bemoeit ze zich namelijk met alles, van de selectie van de kandidaten tot en met het beoordelen van de vragen en het regelmatig toetsen van de spelregels. Dit doet ze - samen met de andere makers - niet onverdienstelijk. De quiz scoort nog altijd meer dan een miljoen kijkers. Hoogstwaarschijnlijk zal dat dit jaar niet anders zijn.

2 voor 12 is vanaf vrijdag 2 september wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO2.

Meer over