Kersttips verzameld

Met deze shows en films breng jij Eerste Kerstdag in stijl door

25 december 2021 07:00 | amusement | Door Judith Regeling

© 20th Century / EO
Of je het nu viert met allerlei mensen of alleen: kerst bezorgt ons ieder jaar weer een glimlach van oor tot oor. Wil je nu weten wat je tijdens de gezelligste dagen van het jaar op tv kan zien? Wij verzamelden hieronder speciaal voor jou de leukste shows en films.

TV-programma's

Kersttoespraak koning Willem-Alexander (NPO1)

Met de brunches in onze mik en een hopelijk heerlijk kerstdiner in het vooruitzicht, worden deze feestelijke dagen traditiegetrouw afgetrapt door koning Willem-Alexander. Ook dit jaar spreekt hij vanuit paleis Huis ten Bosch de bevolking toe. En hoewel we van tevoren niets weten over de inhoud, zal hij vast zoeken naar lichtpuntjes en een beroep doen op verdraagzaamheid in deze moeilijke (corona)tijden.

De Kersttoespraak van koning Willem-Alexander is om 13:00 uur te zien op NPO1. (Beeld: ANP / Robin van Lonkhuijsen)


MAX Kerstconcert 2021 (NPO1)

Na die serieuze aangelegenheid is het tijd voor wat gezelligheid en hoe kan dat nu beter dan met muziek? Tijdens het MAX Kerstconcert, dat dit jaar als thema heeft 'Samen sterk', laten artiesten en muzikanten als Suzan & Freek, Gerard Joling, Remy van Kesteren, Marlijn Weerdenburg, Marcel Veenendaal en kersverse Aria-winnares Elenora horen wat ze kunnen. Dit wordt aangevuld met krachtige filmpjes waarin het thema extra naar voren komt.

Het MAX Kerstconcert is om 13:20 uur te zien en te horen op NPO1. (Beeld: ANP Kippa | Paul Bergen)


Het haardvuur (SBS6)

Knisperend haardvuur, een muziekje op de achtergrond en lekker genieten van de sfeer. In plaats van een film of een show met knikkerende of pottenbakkende BN'ers komt SBS6 op deze Eerste Kerstdag vier uur lang - zonder reclame - met een heerlijk haardvuurtje. Op de achtergrond klinken kerstklassiekers als All I Want For Christmas en Last Christmas in samenwerking met Sky Radio. Wat wil een mens nog meer?

Het Haardvuur begint om 18:30 uur te branden op SBS6.


Toppers in concert Christmas Party of The Year 2016 (NPO 3)

Wie toch meer luidruchtige nummers en feestende BN'ers wil zien, kan daarvoor beter overschakelen naar NPO3. Die zender komt namelijk met een herhaling van het Toppers-concert uit 2016: Christmas Party of The Year. Naast bekende Toppers als Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom komen onder meer OG3NE en Maan langs om van de kerstklassiekers te switchen tussen genres als latin en Gospel. 

Toppers in concert Christmas Party of The Year 2016 is om 20:26 uur te zien op NPO3. (Beeld: William Rutten)


Stralend Kerstfeest (NPO1)

Kerst is het feest van het licht, warmte en samenzijn, dus wie het iets rustiger aan wil doen, zit goed bij NPO1. Daar presenteert de EO samen met het Leger Des Heils het hartverwarmende programma Stralend Kerstfeest vol muziek van o.a. Wulf en Stephanie Struijk en verrassingen vanaf de Blaricumse heide. Aan Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart de taak om de emotionele herenigingen, bijzondere optredens en mooie verhalen aan elkaar te praten.

Stralend Kerstfeest is om 20:29 uur te zien op NPO1.


Films

The Karate Kid-filmreeks (RTL7)

Mocht je op deze Eerste Kerstdag helemaal geen plannen hebben, nestel je dan gauw op de bank. RTL7 zendt namelijk The Karate Kid (13:00), The Karate Kid Part II (15:30) en The Karakte Kid, Part III (17:45) achter elkaar uit! Mogelijk weet je het allang, maar deze filmreeks draait om Daniel (Ralph Macchio) die alle kneepjes van de Japanse vechtsport wil leren van karatemeester Mr. Miyagi. 

De eerste The Karate Kid-film gaat om 13:00 uur van start op RTL7.


Home Alone (NET 5)

Ja, het is echt waar: Home Alone is te zien tijdens Kerst! Eigenlijk hoeven we je niet meer te vertellen waar deze klassieker over gaat, maar voor al de newbies onder ons: Home Alone draait om de kleine Kevin (Macaulay Culkin) die perongeluk wordt achtergelaten door zijn familie met Kerst. Dat vindt hij niet eens zo heel erg. Tot de twee sullige inbrekers Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern) zijn rust verstoren. Hij verzint daarom allerlei trucjes en boobytraps om hen buiten de deur te houden. 

Home Alone is om 18:20 uur te zien op Net5.


Die Hard (Veronica)

Is Die Hard nu wel of geen kerstfilm? Wat het antwoord ook is, de film is in ieder geval te zien op Eerste Kerstdag. Deze actieknaller draait om de New Yorkse agent John McClane die tijdens de kerstdagen alles laat vallen om tijd te besteden met zijn kinderen. Alleen één probleempje: als hij een feestje van het werk van zijn ex-vrouw bezoekt, neemt een stel Duitse terroristen hen in gijzeling. En dat kan John niet zomaar laten gebeuren.

Die Hard is om 20:00 uur te zien op Veronica.


Love Actually (NET 5)

Wie toch meer toe is aan romantiek, moet de tv overzetten naar Net5 voor de ultieme kerstklassieker Love Actually. We zouden je graag in een paar korte zinnen willen vertellen waar deze film om draait, maar simpel gezegd: dat is onmogelijk. Er spelen namelijk meerdere liefdesperikelen, inclusief eentje waar de Britse premier (Hugh Grant) smoorverliefd wordt op doodgewone huishoudster Natalie (Martine McCutcheon).

Love Actually is om 20:30 uur te zien op NET5.


All You Need is Love (RTL4)

Vergeet Robert ten Brink en zijn kerstspecial, want op deze Eerste Kerstdag is het tijd voor de AYNIL-film. Hierin kruipt Fedja van Huêt in de rol van presentator Maarten ten Horst, die vlak voor uitzending ineens nergens te bekennen is. Waarom? Hij kan de liefdesshow helemaal niet aan nu hij net zijn vrouw is verloren. Begrijpelijk, maar de redactie zit nu met een probleem. Krijgen producer Olav (Peter-Paul Muller) en zijn collega's op tijd een goede vervanger gevonden?

All You Need is Love (de film) is om 20:30 uur te zien op RTL4.


De Beentjes van Sint-Hildegard (NPO1)

Na het kerstfeest met o.a. Bert van Leeuwen blijf je op NPO1 gewoon zitten voor De Beentjes van Sint-Hildegard. In deze Twentse film kruipt Herman Finkers in de rol van Jan, een man die al 35 jaar getrouwd is met Gedda. Het lijkt misschien het perfecte huwelijk, maar niets is minder waar. Gedda blijkt namelijk behoorlijk bemoeizuchtig, en dat gaat hem steeds meer tegenstaan...

De Beentjes van Sint-Hildegard is om 21:49 uur te zien op NPO1. 


Last Christmas (NET 5)

"Last Christmas, I gave you my heart. But the very next day, you gave it away." Oeps, we hadden het niet over het liedje, maar over de film met Emilia Clarke en Henry Golding in de hoofdrol. In deze romantische komedie heeft Kate sinds het herstel van een ernstige ziekte moeite om de draad weer op te pakken: ze drinkt, eet gezond, flirt met iedere knappe man en vermijdt verantwoordelijkheid. Tot ze oog in oog staat met de charmante Tom, die haar leven onverwachts een positieve draai geeft.

Last Christmas is om 23:10 uur te zien op NET5.

Meer over