Kerstfeest op de Dam op Nederland 1

Op de Dam in Amsterdam brengen vier zangers het kerstverhaal tot leven. Danny de Munk, Anita Meyer, Edsilia Rombley en Charly  Luske zingen klassieke en moderne kerstliederen tijdens het Kerstfeest op de Dam.

Ondersteund door twee koren en een orkest brengen zij het kerstverhaal tot leven. Tussen de liederen door leest Peter van der Vorst het verhaal voor over de geboorte van Jezus.

Leger des Heils

De vier artiesten op het podium hebben ieder een bezoek gebracht aan een project van het Leger des Heils. Dat leverde ­bijzondere ontmoetingen op, die tijdens de uitzending te zien zijn in korte reportages.

Liedjes

Daarna zingen Danny, Anita, Edsilia en Charly alle vier een lied dat ze vinden passen bij hun ontmoetingen.

The Passion

Bert van Leeuwen presenteert het muzikale spektakel, dat voor de derde keer in hartje Amsterdam wordt georganiseerd. ­Mirjam Bouwman peilt de kerststemming bij het publiek.

Ervaringsdeskundigen

Charly en Danny werkten eerder samen aan een bijbelse productie: vorig jaar speelden ze de hoofdrollen in The Passion. Ook Anita Meyer heeft ervaring met het spelen van religieuze grootheden: zij vertolkte dit jaar de rol van Maria in hetzelfde paasspektakel.

Geniet van het Kerstfeest op de Dam, vanavond om 21.30 uur op Nederland 1.

Reageren