Tijd voor tv

Deze 9 kerstspecials op tv mag je niet missen

14 december 2021 11:00 | amusement | Door Judith Regeling

© Talpa

Ben je na deze vervelende coronatijd wel toe aan de fijne en gezellige periode van kerst? Dan ziet je hier aan het juiste adres. Wij tippen je hieronder namelijk de leukste kerstspecials van bekende programma's die je niet mag missen.

First Dates (13 t/m 24 december)

Niemand mag met kerst alleen zijn, en daarom is het First Dates Restaurant ook dit jaar weer omgetoverd tot een waar kerstparadijs vol glitter en glamour. Van een kerstmenu tot foute kersttruien en van kerstnummers tot een sneeuwkanon: het team achter het programma haalt alles uit de kast om de romantiek hoogtij te laten vieren. En nog leuker: oude bekenden keren terug. Is er nu wel sprake van een zoentje onder de mistletoe? 

De First Dates Kerstspecials zijn van 13 t/m 24 december elke werkdag om 19:25 uur te zien op NPO3.3FM Serious Request (18 t/m 24 december) 

Ondanks dat het vier jaar weg is geweest, is het nog altijd onlosmakelijk verbonden met de week voor kerst: 3FM Serious Request. Dit jaar laten 3FM-dj's Frank van der Lende, Jorien Renkema, Sander Hoogendoorn en Rob Janssen zich in het prachtige Amersfoort opsluiten voor het Wereld Natuur Fonds.

3FM Serious Request start op 18 december om 13:05 uur en dat is ook te zien op NPO1. Natuurlijk is alles ook te volgen op 3FM-radio.


Five Days of Christmas (20 t/m 24 december)

Als er straks iemand klaar is voor kerst, is het Kim-Lian van der Meij. De presentatrice waant zich namelijk vijf dagen lang volop in de kerstsferen in haar nieuwe winterse talkshow Five Days of Christmas. Samen met tv-kok Roberta Pagnier en een handjevol bekende gasten als Kim Kötter en Jim Bakkum telt ze in een knusse woonboerderij af naar Kerstmis, inclusief diverse heerlijke kerstgerechten waar het kwijl van uit je mond loopt.

Five Days of Christmas gaat op 20 december om 19:30 uur van start op SBS6.


Feestdagen Sing-a-long (22 december)

Op de publieke omroep zorgen Kees Tol en Romy Monteiro voor de feeststemming met de Feestdagen Sing-a-Long, een vrolijke quiz vol bekende gezichten. De muzikale quizmasters van AVROTROS, die eerder nog samenwerkten voor De Hit Kwis, testen onder anderen Berget Lewis, Do en Patrick Martens op hun kennis van de belangrijkste decemberdagen en de hits die daarbij horen.

Feestdagen Sing-a-long is woensdag 22 december om 21:17 uur te zien op NPO3.


Oh, wat een kerst! (23 december)

Normaal gesproken dragen presentatrice Chantal Janzen en haar twee co-captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard kleding uit het jaartal waar de aflevering over gaat. Maar speciaal voor deze feestdagenspecial van Oh, wat een jaar zijn ze geheel in kerstsfeer! Samen met Buddy Vedder en Francis van Broekhuizen gaat er gezongen, gequizd en vast veel gelachen worden. 

Oh, Wat Een Kerst zie je 23 december om 20:30 op RTL4.Onmogelijke Duetten (23 december)

Over muziek gesproken, op diezelfde dag kun je ook kijken naar de kersteditie van Onmogelijke Duetten, het SBS6-programma waar Nick Schilder en Simon Keizer dit jaar hoge ogen mee gooiden. Ditmaal wagen René Froger, Ronnie Flex, Emma Heesters, Mart Hoogkamer, Leo Alkemade en de dames van OG3NE zich aan een duet met een bijzondere verschijning óf zelfs verschijningen. 

Onmogelijke Duetten: Kerstspecial is 23 december om 21:30 uur te zien op SBS6


All You Need is Love kerstspecial (24 december)

Dit overzicht had natuurlijk niet compleet geweest zonder de kerstspecial van All You Need is Love. Want zeg nu zelf: een kerst kan niet zonder dit heerlijke feelgoodprogramma. Ook dit jaar stapt Robert ten Brink - vast zich houdend aan de dan geldende coronamaatregelen - in zijn liefdescaravan om mensen die elkaar tijden niet hebben gezien te herenigen. Houd die zakdoekjes dus maar alvast bij de hand!

All You Need is Love kerstspecial is vrijdag 24 december om 20:00 uur te zien op RTL4Kerst met de familie Meiland (24 december)

Ophef of niet; de Meilandjes zijn ook deze kerst weer van partij. In de avondvullende special van Kerst Met De Familie Meiland zien we hoe Martiens kerstdroom uitkomt: een bezoek aan de oudste kerstmarkt van Europa in de historische Franse plaats Straatsburg. Het belooft - zoals we van ze gewend zijn - een hysterische reis te worden vol Christmas-shopping, glühwein en wie weet wel een dosis sneeuw.

Kerst met de Familie Meiland is vrijdag 24 december om 20:30 uur te zien op SBS6

Meer over