'Maar we staan wel achter de keuze'

Keuze voor Joost Klein was binnen selectiecommissie niet unaniem

11 december 2023 16:09 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Binnen de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival heerste verdeeldheid over de keuze voor Joost Klein. Volgens commissievoorzitter Twan van de Nieuwenhuijzen was men niet unaniem voor de 26-jarige Fries.

"Maar Joost heeft een song waarvan wij echt denken dat die het in zich heeft om het in heel Europa goed te doen. Dat gaf de doorslag. En dan is hij ook nog iemand die dat heel erg leuk en goed brengt op een hele aanstekelijke manier. Dus we staan er 200 procent achter", stelt Van de Nieuwenhuijzen in gesprek met het ANP.

Discussie

Toen de commissie bij de laatste vijf kandidaten was aangekomen, volgde er een behoorlijke discussie. "Ook omdat we echt letterlijk wat te kiezen hadden. Dus dan is het toch plussen en minnen bij elkaar zitten."

Numidia

Meer dan zeshonderd artiesten hebben een nummer ingezonden waarmee ze Nederland wilden vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Onder hen ook Numidia, die Douwe Bob leerde kennen bij Beste Zangers, waarna de zanger een nummer voor haar schreef. Numidia gaf in een eerder stadium al aan het nummer alsnog uit te brengen wanneer ze niet gekozen zou worden.

Meer over