Een welkome afleiding in de coronatijd

Kijk terug: Kijkers vol lof over LEGO Masters

11 April 2020 22:30 | amusement | Door Andrea Peelen

© Fotoweb
"Wat een heerlijk positief programma." En: "Leuk en verfrissend, vooral in deze tijd!" Het is een greep uit de velende lovende reacties die momenteel binnenstromen op Twitter. Kijkers zijn het erover eens: LEGO Masters is een welkome afleiding in deze roerige tijd.

In de eerste aflevering van zaterdagavond leerde je kennis maken met de acht duo’s uit Nederland en België die de strijd met elkaar aangaan. Elk duo krijgt de opdracht om binnen een bepaalde tijd een bouwwerk te maken. Uit het hoofd, want bouwtekeningen zijn niet toegestaan.

Deze keer bestaat de opdracht uit het maken van een gebouw voor een megastad. Bekijk hieronder het resultaat van de kandidaten:


Juiste voorspelling

Ruben Nicolai, de presentator van het gloednieuwe tv-programma, liet eerder al weten dat LEGO Masters goed past bij de coronatijd. "LEGO is voor nu een heel fijn en voor de hand liggend tijdverdrijf", vertelde de presentator aan RTL Nieuws. "Tot je met je slaperige hoofd, met je bak koffie in de hand met je blote voet op een blokje van zes gaat staan. Dat is LEGO ook."

LEGO Master 2020

De komende weken gooien de duo’s alles in de strijd om de felbegeerde prijs binnen te slepen: de titel LEGO Master 2020. Dat het een spannende race zal worden, moge duidelijk zijn.

 

Meer over