En meer veranderingen

Kijkcijferhit De Slimste Mens verhuist van NPO2 naar NPO1

30 augustus 2022 15:56 | amusement | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
De NPO heeft zojuist zijn plannen voor dit najaar onthuld en één verschuiving is daarbij wel heel opvallend. Kijkcijferhit De Slimste Mens verhuist namelijk samen met Keuringsdienst van Waarde naar NPO1. Voor Radar, Opsporing Verzocht en Kassa is hierdoor plek op NPO2.

NPO2 moet namelijk de zender worden voor verdieping, verbeelding en cultuur voor de wat oudere kijkers.

De Slimste Mens

Kijkcijferhits De Slimste Mens en Keuringsdienst van Waarde sluiten daar minder op aan, zo vindt directeur Video Frans Klein. "De Slimste Mens trekt juist ook jonge kijkers, ondanks de twee seniore presentatoren. Ik krijg dan ook vaak de vraag of dit de vernieuwing en verjonging is waar de publieke omroep naar moet streven. Maar het publiek gaat uiteindelijk voor authenticiteit, zoals bij De Slimste Mens. Het gaat niet altijd om het jonge gezicht, maar vooral of je geloofwaardig bent", vertelt hij aan NU.nl.

Toekomst voor NPO1

Verder wordt NPO1 dit najaar aangevuld met meer amusement. Zo starten binnenkort de dramaseries Rampvlucht en De Stamhouder en is zender bezig met 'twee grote amusementsprogramma's'. Wat die laatste twee precies inhouden, is nog onduidelijk. Wel heeft het volgens de NPO 'de potentie om alle Nederlanders aan te spreken en daarmee ook de lastiger te bereiken groepen'. Wordt dus snel vervolgd! 

Meer over