Kijkcijfers woensdag 20 januari 2021

De TV van gisteren: Monstercijfers voor NPO 1 door Biden, Rutte en de avondklok

21 Januari 2021 08:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Een bijzondere woensdag voor NPO 1: miljoenen Nederlanders zaten midden op de dag voor de buis voor de persconferentie van premier Rutte én de inauguratie van Joe Biden.

Doorgaans trekt zelfs de eerste publieke zender van het land pas bekijks rond de klok van 18.00 uur, maar NPO 1 noteerde al in de middag topcijfers. De rechtstreekse persconferentie waarin premier Rutte de avondklok uiteenzette was goed voor 2,3 miljoen kijkers en later die middag zaten 2,6 miljoen Nederlanders klaar om te zien hoe de Verenigde Staten een nieuwe president verwelkomden. Vervolgens kwam de zender de hele avond niet onder het miljoen: M en Tussen kunst en kitsch noteerden elk 1,2 miljoen, Doorbakken, Het dorp en Op1 hadden er elk ongeveer één miljoen.

De Slimste scoort

Maar ook op deze bijzondere woensdag was De slimste mens wederom de sterkste. Met nog twee afleveringen te gaan in de finaleweek viel er alweer een record te vieren: 2.39 miljoen kijkers zagen hoe terugkerend finalist Caroline Brouwer niet opkon tegen het geweld van Rob Kemps en de erg opvalled aanwezige Tijl Beckand.

SBS hekkensluiter

RTL 4 deed het niet onaardig met 846.000 kijkers voor GTST en een bescheiden 610.000 kijkers voor De perfecte verbouwing. SBS 6 wist op primetime alleen te scoren met Hart in aktie, het feel good programma van Wendy van Dijk was met 551.000 kijkers hekkensluiter van de kijkcijfer top 25. 

Meer over