Kijkcijfers vernieuwd Top Gear vallen flink tegen

30 mei 2016 16:11 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De lancering van het nieuwe Top Gear op BBC 2 ging niet van een leien dakje. Reacties op social media waren vernietigend en nu blijkt dat ook de kijkcijfers zijn ingezakt.

De start van het nieuwe seizoen Top Gear trok 4,4 miljoen kijkers, meldt de Britse krant The Mirror. En dat terwijl de nieuwe presentatoren Chris Evans en Matt LeBlanc hoopten op een publiek van 5 miljoen voor hun langverwachte eerste aflevering.

Jeremy Clarkson

De laatste episode met Jeremy Clarkson en zijn collega's trok vorig jaar zo'n 5,3 miljoen kijkers op BBC 2. Het oude Top Gear-team wist op het hoogtepunt maar liefst 8,4 miljoen mensen te boeien met de autoshow. De kijkcijfers voor het debuut van Evans en LeBlanc vallen dan ook flink tegen.

Ontslagen

Jeremy Clarkson werd vorig jaar ontslagen door de BBC omdat hij een producer van Top Gear zou hebben geslagen. Collega's Richard Hammond en James May wilden niet verder zonder Clarkson. De drie heren zijn inmiddels bezig met een nieuwe autoshow voor Amazon, The Grand Tour, die dit najaar in première gaat.

Piepstem

Veel Clarkson-fans kijken reikhalzend uit naar de Amazon-show, want het nieuwe Top Gear-team zien ze absoluut niet zitten. De reacties op Twitter waren ronduit slecht: Evans zou een te hoge piepstem hebben, LeBlanc was vooral stijf en niet-grappig en de heren zouden helemaal geen chemie hebben. Lees hier meer reacties op 'Flop Gear'.

 

Meer over