Een nieuwe vloer voor Hamid

Kijkers geven gul aan Hamid na harde uitspraak Mr. Frank Visser

20 maart 2021 11:12 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Kijkers trekken zich het lot van Hamid in Mr. Frank Visser doet uitspraak zo aan dat ze massaal de knip trekken voor de bakker uit Den Haag.

Hamid en zijn buurvrouw verschenen in de uitzending van donderdag 18 maart vanwege geluidsoverlast. De vloer zou niet voldoende isolatie hebben om afdoende geluidsdempend te zijn. 

Zelf betalen

Meester Frank Visser volgde de letter van de wet en oordeelde dat Hamid als huurder verantwoordelijk is voor het beter isoleren van zijn vloer. Dat zou Hamid best willen, maar hij moest tot zijn spijt toegevend daar zelf het geld niet voor te hebben.

Inzamelingsactie

Dit schoot kijker Annet in het verkeerde keelgat, zo zegt ze in het AD: "Ik was zo teleurgesteld. Rationeel begrijp ik het wel, maar emotioneel vond ik het niet rechtvaardig. Hij heeft hier geen schuld aan, maar zijn hele vloer moet gesloopt én hij draait op voor de kosten." Daarom begon ze een inzamelingsactie die heel wat bijval kreeg.

20.000+

Annets startbedrag was bescheiden: 500 euro. Binnen 2 dagen hebben ruim 1700 mensen gedoneerd en staat de teller al ver over de 20.000 euro. Annet heeft inmiddels contact met Mr. Frank Visser producent Vincent TV om te zorgen dat het geld bij Hamid en zijn familie komt. De bakker laat weten: "Die mensen hebben een groot hart. Dat ze mij helpen, terwijl ze me niet kennen. Hartstikke bedankt."

Meer over