Kijkers kraken nieuw decor Shownieuws af

4 augustus 2020 08:24 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Een nieuwe maand, een nieuw decor. De late editie van Shownieuws heeft wederomeen nieuwe look gekregen, maar kijkers van het entertainmentprogramma moeten behoorlijk wennen.

De makers van Shownieuws werken al een tijdje aan een nieuwe 'smoel' voor hun show. Eind juni verhuisde het programma samen met Hart van Nederland naar een nieuwe studio in Hilversum en sindsdien lijkt er volop geëxperimenteerd te worden. 

Ronde tafel

De afgelopen maand was al te zien hoe de vertrouwde desk in een gloednieuw, grotendeels computergeanimeerde studio z'n werk deed. Nu is afscheid genomen van het traditionele meubelstuk. Presentator Airen Mylene zit nu aan het hoofd van een ronde tafel omgeven door de deskundigen van de avond. Iedereen kan elkaar recht in de ogen aankijken, wat in ieder geval al bij Albert Verlinde in de smaak viel. Net als het vorige decor komt de nieuwe set grotendeels uit de digitale trucendoos. Alleen de tafel, de krukken en de mensen zijn echt.

Negatief

De nieuwe look leidde tot verwarring en ophef bij de vaste kijkers die net een beetje gewend waren aan de oude vormgeving. Op Twitter deelden ze hun ongenoegen over de verandering.

Meer over