Kijkers kunnen ‘Utopiaan’ worden in realityshow Utopia

Voor kijkers van de realitysoap Utopia op SBS 6 is het mogelijk om zelf ‘Utopiaan’ worden. De aanschaf van een Utopia Paspoort geeft toegang tot alle live streams, polls en achtergrondinformatie.

De Utopianen kunnen voortdurend online worden gevolgd op het Utopia Platform. De hele maand januari is het volgen via internet gratis, daarna kost een paspoort 2,50 euro per maand.

Elite

Niet iedereen met een paspoort is gelijk. “Zeer actieve Utopianen maken zelfs kans onderdeel te worden van de Elite. Zij hebben een aantal extra online mogelijkheden en een stem in het programma. Want de Elite zijn de ‘16e inwoner’ in het stemproces”, vertelt een woordvoerder.

Groots project

Het is voor het eerst dat SBS6 zo’n groots opgezet programma dagelijks op de buis brengt. "Utopia is een heel spannend project voor de vooravond van SBS6", zegt programmadirecteur Remko van Westerloo.

Tijdsgeest

Het programma zou wel eens heel erg in de huidige tijdsgeest kunnen passen. De uitgangspunten zijn heel positief: het is een realityshow waarin 15 mensen worden uitgedaagd vorm te geven aan een nieuwe samenleving” vervolgt Van Westerloo.

Utopia

In de realityshow Utopia is het de bedoeling dat vijftien kandidaten hun oude leven achterlaten en hele nieuwe gemeenschap opbouwen. Ze doen dit op een braakliggend terrein in het Gooi zonder regels, wetten of machtsverhoudingen.

Aftrap

Op 6 januari om 19.30 uur is de aftrap van de grootse realityserie. John de Mol streeft uiteindelijk naar 700.000 tot 800.000 kijkers

Reageren