'Dit zijn toch geen masters?'

Kijkers Lego Masters vernietigend over niveau in VIPS-editie

28 december 2022 22:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Fans van Lego masters zijn niet direct te spreken over de bouwsels in de feestdagenspecial. Een lichting bekende bouwers waagt zich in de BrickShop maar volgens de kijkers bakken ze er weinig van.

Eerlijk is eerlijk: de BN'ers die gestrikt zijn voor Lego masters zijn lang niet zo ervaren als de reguliere kandidaten. Het zijn vooral bevlogen liefhebbers zoals Barry Paf en Erik de Zwart (foto). Die de kans aangrepen om zich uit te mogen leven met hun lievelingsspeelgoed en te bouwen voor het goede doel.

Simpele creaties

Om het toch nog een beetje spannend te houden doen de bouwkoppels hun best de strijd met elkaar aan te gaan. Ook presentator Jamai Loman en de BrickMaster pakken het bloedserieus aan, maar de bouwwerken kunnen twitterende kijkers niet direct bekoren. En dat terwijl de opdrachten toch enige creativiteit vroegen: van een ornament in de kerstboom tot een kerstbal naar een heus kerstdorp waar sneeuw overheen geblazen wordt. Het gros van de creaties was echter best simpel.

And the winner is...

Na drie opdrachten was het aan BrickMaster Esmee Kuenen, met een beetje hulp van Fred van Leer, om bekend te maken wie van de zes koppels als winnaar uit de blokkendoos kwam. Vriendinnen Fenna Ramos en Kes van den Broek bleken de sterkste bouwers. Ze winnen 5000 euro voor KiKa, de vijf andere duo's ontvangen elk 1000 euro voor hun eigen goede doel.

Meer over