Weg stemrecht

Kijkers niet eens met twist in proef Expeditie Robinson: ‘Oneerlijk’

30 oktober 2023 11:34 | amusement | Door Esther Hut

© RTL

Gisteravond stond de eerste individuele proef op het programma in Expeditie Robinson. Maar nadat deze gespeeld was, bleek er nog een proef te gespeeld te worden door de verliezer én iemand naar keuze. Een gekke twist in het programma, maar volgens kijkers vooral oneerlijk.

De eerste proef stond vooral in het teken van het geheugen.

Plottwist

De kandidaten moesten een parcours afleggen en onderweg verschillende dingen onthouden, zoals het aantal rode vlaggen en een rekensom. Ilse Paulis had alle vragen goed en kwam als winnaar uit de bus. Krista Arriëns had maar één vraag goed en was daarmee de verliezer van de proef. En waar je als verliezer meteen de sjaak bent met bijvoorbeeld een zwarte stem was dat dit keer niet zo 

Art had namelijk een plottwist voor Krista in petto. Zij moest namelijk nog een proef spelen tegen iemand. De winnaar van dat duel zou een extra stem krijgen tijdens de eilandraad. De verliezer zou helemaal geen stem hebben. Aan winnaar Ilse de keus om iemand aan te wijzen die tegen Krista de strijd aan zou gaan. En de koning van de duels op afvallerseiland (en publiekslieveling) Mark Baanders, werd gekozen.

‘Krankzinnig’

Ilse denkt dat Mark het wel begrijpt dat ze hem heeft gekozen, maar niets is minder waar. Hij baalt als een stekker. “Ik ga met opgegeven hoofd deze oneerlijke strijd in, want dat is het. Ondanks dat Krista de proef verloren heeft, kan ik nu zomaar als verliezer uit de bus komen en dat vind ik echt krankzinnig,” laat hij voor de camera aangeslagen weten.

Beruchte evenwichtsbalk

En ja hoor, daar is de beruchte evenwichtsbalk. Waar ook nog een nieuw element is toegevoegd. Mark en Krista moeten nu ook nog een soort hoepel vasthouden met een bal erin. Als de bal óf zij vallen dan is het afgelopen. Helaas voor Mark verliest hij niet alleen zijn evenwicht, maar ook zijn stemrecht tijdens de eilandraad.

Kijkers laten op X (voorheen Twitter) hun ongenoegen horen. Want hoe kan het dat je eerst verliest en er daarna gewoon vandoor kunt gaan met twee stemmen.

Uiteindelijk levert het Krista toch niets op, want op de eilandraad krijgt ze de meeste stemmen. En daarmee alsnog de zwarte stem volgende week.

Expeditie Robinson zie je elke zondagavond om 20:00 uur op RTL4.

Meer over