'Wat een gemis'

Kijkers ontroerd na laatste aflevering Taarten van Abel

3 april 2023 10:48 | amusement | Door Esther Hut

© NPO

Siemon de Jong nam gisteravond na twintig seizoenen afscheid van zijn programma Taarten van Abel. Hij blikte in de speciale aflevering nog één keer terug op alle mooie momenten en raakte daarmee ook een gevoelige snaar bij de kijkers thuis.

Samen met zeven oud-kandidaten, die inmiddels tieners en volwassenen zijn, blikte de presentator terug op de afgelopen twintig jaar.

Taarten van Abel

Een paar weken geleden werd bekend dat het populaire NPO Zapp-programma er mee op zou houden. De presentator - die dus niet 'Abel' heet zoals vaak werd gedacht - vond het zelf hoog tijd om nieuwe dingen te doen. "Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen", vertelde hij eerder. "Ik heb veel bijzondere ontmoetingen gehad en mooie gesprekken mogen voeren. Nu heb ik zin om nieuwe dingen te doen."

‘Je voelt je gehoord’

De oud-kandidaten hebben alleen maar lovende woorden over het programma en de bakker. “Je voelt je gehoord en begrepen, dat heeft me wel geholpen. Ik denk dat ik me daar zekerder door voelde."

Dankwoord

Siemon sloot de aflevering af met een dankwoord voor de kijkers. "Ik stap nu uit de rol van bakker Abel en ik ga terug naar Siemon de Jong. Nou was er niet heel veel verschil, want ik speelde vooral mezelf. Bedankt voor het kijken en het ga jullie goed."

De laatste aflevering van Taarten van Abel werd uiteindelijk door 220.000 mensen bekeken. Zij gaan de bakker enorm missen. De aflevering is nog terug te kijken op NPO Start.

Meer over