Paul op dreef

Kijkers 180 graden gedraaid over Hotel Hollandia: 'Klasse nu'

29 oktober 2023 11:47 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Hotel Hollandia (BNNVARA)
Hotel Hollandia zakt steeds verder weg qua kijkcijfers, terwijl de satirische talkshow van Paul de Leeuw steeds beter wordt. Althans, dat pennen kijkers na het zien van de zesde aflevering.

De kritiek op Hotel Hollandia na de start was niet mals. Angela de Jong voelde zelfs plaatsvervangende schaamte voor de presentator. "Als ik Paul de Leeuw was, zou ik me voorlopig niet buiten durven vertonen", klonk het vanuit de tv-recensent en daar sloot menig kijker zich op social media bij aan. Enkelen van hen blijken nu 180 graden gedraaid te zijn en dat is niet zomaar. 

Hotel Hollandia 

Na de in Pauls woorden 'mislukte eerste pannenkoek' merken kijkers verbetering op in Hotel Hollandia. Er klinken positieve geluiden na de aflevering van gisteravond, die wel slechts 409.00 kijkers trok. Van 'Paul de Leeuw is op dreef' tot 'het duurde even, maar Paul heeft de juiste slag te pakken'. "Klasse nu, de satire bij Hotel Hollandia", complimenteer een kijker het acteerspel. 

Eva Simons

Er is ook lof voor Eva Simons als gast. De zangeres is een van de meest spraakmakende kandidaten van Expeditie Robinson 2023. Ze vertelde Paul onder meer over haar pestverleden en bracht een nieuw nummer ten gehore. Een nummer dat ze op het eiland zelfs al live aan Mark Baanders liet horen, zo verklapte ze. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eva Simons (@evasimons)

Paul de Leeuw over kritiek op Hotel Hollandia

Paul de Leeuw hamerde er na de kritiek op zijn nieuwe show al op dat het tijd nodig heeft om te groeien. "We proberen iets nieuws, dat is altijd moeilijk. Maar ik vind het helemaal niet erg. Het is juist ook wel weer leuk, want je gaat proberen om het beter te maken", gaf hij te kennen aan Radio 538.

Meer over