Veel kritiek

Kijkers teleurgesteld in finale Million Dollar Island: ‘Waardeloos einde’

27 juni 2022 10:55 | amusement | Door Esther Hut

© Talpa

Gisteravond werd de finale gespeeld in Million Dollar Island. En waar een finale vaak wel op lof kan rekenen, kwamen niet alleen de kijkers maar ook de kandidaten bedrogen uit. Het programma kreeg na afloop alleen maar kritiek op social media.

Vooraf was de opdracht voor de kandidaten heel simpel: Twee maanden overleven op een onbewoond eiland samen met 100 wildvreemden en wie als laatste overblijft wint een miljoen euro. Elke kandidaat had een polsbandje dat 10.000 euro waard was. Door het spelen van spellen kon iedereen bandjes winnen en verliezen. Mensen die opgaven moesten hun bandje aan een achterblijver naar keuze geven.

Addertje onder het gras

Het was aan Remy, Demi en Robert Jan om de finale te spelen en hun bandjes te verzilveren. Alleen troffen ze tijdens het finalespel het welbekende addertje onder het gras. Ze moesten namelijk kistjes openen, waarbij elk kistje 10.000 euro waard was. Maar in drie kistjes zaten bommen. En wie de bom trof, was alles kwijt. Oftewel, een miljoen konden ze nooit verdienen.

Uiteindelijk was het Remy die de finale won en 12 kistjes opende en er uiteindelijk vandoor ging met ‘maar’ 120.000 euro.

Veel teleurgestelde reacties

Kijkers waren flabbergasted toen ze de onthulling zagen en gingen helemaal los op social media.

Tweede seizoen

Ondanks de lage kijkcijfers en nu de bakken met kritiek is er onlangs wel een tweede seizoen van Million Dollar Island aangekondigd. Het is dus nog maar de vraag hoeveel mensen zich daarvoor gaan opgeven met de kennis van nu.

Meer over