Gele trui

Kijkers Tour de France genieten van kunststukje Mathieu van der Poel

28 juni 2021 09:27 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA

De Tour de France is twee dagen onderweg en zondag is er weer sportgeschiedenis geschreven. Mathieu van der Poel won de tweede etappe en dankzij de bonificatieseconden pakte de Nederlander ook nog eens de gele leiderstrui.

Mathieu van der Poel kwam als eerste aan op de Mûr-de-Bretagne en dat leverde de 26-jarige renner van Alpecin-Fenix prompt de gele trui op. Iets wat zijn opa Raymond Poulidor niet lukte en juist dat verhaal zorgt bij veel wielerliefhebbers voor kippenvel. Vader Adrie van der Poel had ook ooit de gele trui om zijn schouders. Adrie en Mathieu van der Poel zijn de eerste vader en zoon die beiden ooit het geel in de Tour de France hebben gedragen. Mathieu is de 29de Nederlander in het geel.

Camper

Ook zijn vader Adrie van der Poel is apetrots op zoon Mathieu. Zonder opsmuk en poespas keek de voormalig wielrenner naar de verrichtingen van zijn zoon in een camper van een andere wielerliefhebber langs het parcours van de tweede etappe. Zo trots als een pauw ontvangt hij daarna de felicitaties voor de unieke prestatie van zijn zoon. Bekijk de beelden via de site van de NOS hier.

Lof

Ook bij De Oranjezomer ging het na het debacle van het Nederlands elftal tegen Tsjechië over de prestatie van Van der Poel. Ook Max Verstappen, die de Grand Prix van Stiermarken op zijn naam schreef, werd bewierookt. Vooral René van der Gijp was vol lof over de Nederlandse topsporters.

Meer over