Rauw randje

Kijkers verdeeld over golden buzzer voor Raoul in Holland's Got Talent

16 september 2023 11:20 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Holland's Got Talent (RTL)
Kijkers van Holland's Got Talent zagen gisteravond hoe Chantal Janzen de 26-jarige winkelmanager Raoul een plek in de halve finale bezorgde. Het jurylid drukte op de knop om de golden buzzer aan hem uit te reiken. Daar zijn niet alle kijkers het mee eens.

Raoul, die voor zijn optreden in Holland's Got Talent nul podiumervaring heeft, vertelt dat hij door zijn burn-out na flinke tegenslagen in aanraking kwam met muziektherapie. Nu treedt hij voor het eerst op en zullen ook zijn ouders, die in de zaal zitten, voor het eerst zijn zangkunsten horen. "Mijn moeder zegt altijd: 'Het is het bij jou altijd nét niet'. Dus ik hoop dat het het nu nét wel wordt", aldus Raoul, die de zaal al duidelijk mee heeft.

Golden buzzer voor Raoul in Holland's Got Talent 

De onervaren zanger brengt Half A Man van Dean Lewis ten gehore. De jury is blij verrast als hij zijn rauwe stem opzet. Vooral Chantal, die bewondering heeft voor hoe Raoul uit een diep dal is geklommen. "En om verder te komen, den ik wel dat ik jou een extra zetje ga geven", aldus Chantal, die een klap op de golden buzzer geeft. Dit betekent dat Raoul een ticket linea recta naar de halve finale heeft. 

Verdeelde kijkers 

Veel kijkers zijn het met Chantal eens, maar er klinken ook kritische noten. Een kijker noemt de golden buzzer voor deze act 'overdreven'. Sommigen weten zeker dat Raouls 'zielige verhaal' heeft meegeholpen. Ook de rauwe stem valt niet bij iedereen in de smaak. 'Hier moet je van houden qua stemgeluid, maar de boodschap is prachtig.' Volgens een andere kijker verdient Raoul zeker een kans. 'Denk dat deze jongen best ver zou kunnen komen met de juiste zangcoach.' 

Je kunt het optreden van Raoul in Holland's Got Talent terugkijken bij Videoland (met een RTLXL-account), of gedeeltelijk hier

Meer over