'Je kan de pleuris krijgen!'

Kijkers VI Vandaag smullen van ruzie tussen Genee en Derksen

9 februari 2022 22:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Het ging welgeteld een maand goed, maar Wilfred Genee en Johan Derksen vlogen elkaar wederom aan tafel bij VI Vandaag in de haren. Reden? Wilfred liet Johan herhaaldelijk niet uitpraten.

Fans van VI Vandaag zaten er stiekem wel een beetje op te wachten: de spanning tussen presentator Wilfred Genee en commentator Johan Derksen is één van de geheime wapens van de VI-formule. Maar nu dreigden de mannen weer ouderwets uit de bocht te vliegen.

'Ethicus'

Het begon al bij de start van de woensdaguitzending toen het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag werd aangesneden en Wilfred advocaat van de duivel probeerde te spelen door tegen het standpunt van Johan in te gaan. Daar was Derksen al niet zo van gediend: "Oh, meneer gaat weer de ethicus uithangen!", beet hij Genee gefrustreerd toe. Maar Wilfred bleef zijn televisievriend stug onderbreken omdat hij meende dat de kijkers allang wisten wat Johan probeerde te zeggen.

Hypocriet

Het ging echt mis toen het over de misstanden bij Ajax ging. Volgens Johan moest Edwin van de Sar van het wangedrag van Marc Overmars geweten hebben, terwijl hij een week of twee eerder stug volhield dat John de Mol écht geen weet kon hebben van de misstanden bij The voice. Dat meten met twee maten zou hypocriet zijn, zo bracht Wilfred in tegen de monoloog van Johan die daarop echt ontplofte.

Uitpraten

Hij sloeg met de vlakke hand op tafel en tierde: "...Mag ik nou godverdomme een keer uitpraten?! Weet je wat jij moet gaan doen? De Wilfred Genee Show gaan doen, dan weten we een ding zeker: dat er niemand kijkt. Ik hou m'n bek. Je hoeft niet te zeggen wat ik wil zeggen, Wilfred. Je kunt de pleuris krijgen!"

Tafelgast Eus bracht op handige wijze de boel weer wat tot bedaren door zich in het gesprek te mengen, maar kijkers genoten van de verhitte discussie.

Meer over