Kijktip: 10 Jaar De TV Draait Door

Er zijn het afgelopen decennium heel wat geinige filmpjes langsgekomen in De Wereld Draait Door. Zaterdagavond komen de hoogtepunten voorbij.

Er is inmiddels bijna geen talkshow die het zonder een filmpjesrubriek doet, maar toen Matthijs van Nieuwkerk tien jaar ­geleden met ‘DTVDD’ begon, was hij een van de eersten in Nederland die video’s van koddige kleuters, ketende katten en opmerkelijke fragmenten uit andere tv-programma’s een prominente plek gaf.

De TV Draait Door

De rubriek was zo’n succes dat hij recht tegenover de start van het Acht Uur Journaal kijkers bij DWDD wist te houden. Die waren zo nieuwsgierig naar de rest van de filmpjes, dat ze het eerste item van het nieuws misten en vervolgens bij ­Matthijs en zijn gasten bleven hangen.

Verhuizing

Ook na de verhuizing naar NPO 1 en het tijdslot van 19.00 uur bleef het item precies halverwege het programma staan, ditmaal recht tegenover de start van het RTL Nieuws. De kijkcijfers van DWDD – en van de rubriek – zijn er niet minder om geworden. Deze maand gaf de site DWDD.nl elke dag een van de leukste filmpjes uit de afgelopen tien jaar prijs. In de zaterdagavondspecial ziet u ze allemaal op tv.

Na-apers

De TV Draait Door kreeg door het grote succes ruimschoots navolging. Onder meer Pauw & Witteman (met de Zapservice, een verzameling dikwijls jolige filmpjes over de tv en het nieuws van de dag) en RTL Late Night (waarin Humberto Tans bebrilde sidekick Luuk Ikink de kijker op een portie geinige clips trakteert) zijn schat­plichtig aan de jubilerende DWDD-rubriek. 

10 jaar De TV Draait Door is zaterdagavond om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook: De Wereld Draait Door is dit seizoen populairder dan ooit.

Reageren