Kijktip: 1000ste Koffietijd

21 november 2014 09:15 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Taart met heel veel kaarsjes voor Koffietijd; het ochtendprogramma beleeft de 1000ste uitzending sinds april 2010. En dat wordt gevierd!

Niet alleen door presentatrices Quinty Trustfull, Pernille La Lau en Loretta Schrijver, maar ook door tientallen trouwe fans die de jubileumuitzending in de Koffietijd-villa mogen bijwonen. 

Koffietijd

Naast een lekker stuk taart krijgen zij van kok Caspar Bürgi feestelijke verjaardagshapjes voorgeschoteld. Ook zijn ze getuige van de verkiezing van het meest memorabele fragment uit 1000 keer Koffietijd. Welk moment is de kijkers het meeste bijgebleven? Wellicht dat van positiviteitsgoeroe Emile Ratelband die door een glazen deur probeert te rennen? Of toch dat waarin Pernille een dansje waagt met astronaut André Kuipers?

Mireille en Hans

Koffietijd werd voor het eerst uitgezonden in 1994. Met Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg als presentatoren bezorgde het programma velen ‘een beetje gezelschap’, zoals in de welbekende begintune werd gezongen. 

1000

In 2000 werden Mireille en Hans vervangen door Sybrand Niessen en Judith de Klijn, maar dat bleek geen succesvolle zet. De kijkcijfers daalden en na zeven jaar verdween het van de buis. Tot april 2010. Met een modernere begintune en nieuwe presentatrices mocht Koffietijd het opnieuw proberen. 

Televizier sprak met Pernille La Lau over de 1000ste aflevering van Koffietijd.

Meer over