Kijktip: Anouk in College Tour

7 november 2014 14:45 | amusement | Door Televizier

Twan Huys had Anouk al jaren op zijn lijstje staan als gast in College Tour. Dit seizoen was de onvoorspelbare zangeres eindelijk bereid te komen.

De vorige College Tour-gast Johnny de Mol vertelde aan het eind van zijn bezoek een mooie anekdote over Anouk die haar ten voeten uit beschrijft. Hij was erbij toen Anouk eigenhandig de grote baas van een platenmaatschappij verrot schold omdat hij haar 3 uur had laten wachten. Dat Anouk daarmee haar Amerikaanse carrière torpedeerde zou haar worst wezen. Ze liet niet met haar sollen.

Anouk

Presentator Twan Huys ontvangt in College Tour dus een van de succesvolste Nederlandse zangeressen ooit. Anouk scoort sinds haar grote doorbraak Nobody’s wife in 1995 al bijna twee decennia lang aan de lopende band hits. Nummers als Lost, Sacrifice en Michel zijn inmiddels vaste waarden in de Top 2000.

Songfestival

De Haagse maakte acht studio­albums die allemaal platina werden, won vijf 3FM Awards en sleepte maar liefst tien ­Edisons in de wacht. Ook was ze vorig jaar de eerste Nederlandse act in tijden die erin slaagde de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. Heel Holland hield op slag van haar. Maar toen Anouk zich een paar maanden uit de kast kwam als anti-zwarte Piet waren de poppen weer aan het dansen.

Groot geschapen

Privé doet ze ook regelmatig van haar spreken door telkens zwanger te worden van een ander en door te eisen dat haar bedpartners gezegend zijn met een enorme piemel. ’21 tot 23 centimeter vanaf de stam’, voor minder doet Anouk het niet.

In het Amsterdamse Conservatorium ondervragen Twan en studenten haar over haar carrière en haar privéleven. Verder komt ook haar album Paradise and back again aan bod, dat deze maand uitkomt. Anouk in College Tour, wij verwachten vuurwerk!

College Tour 20.25 ? NPO 3

Meer over