Kijktip | Boer Zoekt Vrouw

Vanaf 12 december zijn weer nieuwe boeren te zien in Boer Zoekt Vrouw die de liefde hopen te vinden in een van de dames die zich er voor openstellen. Maar voor dat dat gebeurt blikt het programma eerst terug op vorige seizoenen.

Volgende week gaan weer tien boeren op zoek naar een vrouw, maar vanavond kijken de boeren van het vorige seizoen terug op hun ervaringen in de liefde. Mrs. Boer zoekt vrouw, Yvon Jaspers, vertelt.

Alweer een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw. Heb je er nog wel zin in?

"Die vraag krijg ik vaker. Maar bij Boer zoekt vrouw ben ik op mijn plek; het is een tweede natuur geworden. Ik presenteer het niet, ik bén het. Hoe langer ik dat programma doe, hoe meer ik durf te vertrouwen op mijn gevoel. Ik herken omstandigheden en weet reacties in te schatten. Ik zíe het gewoon als twee mensen echt iets voor elkaar voelen. Het doel van Boer zoekt vrouw is om zo’n liefde vervolgens te laten ontstaan door de juiste omstandigheden te creëren.

Zou je je kunnen voorstellen dat je zelf een brief aan een boer zou schrijven?

"Weet ik niet. Maar ik kan me goed voorstellen dat vrouwen reageren op de boeren die in het programma een oproep doen. Het zal je maar gebeuren dat je vrijgezel bent en er bij het zien van een boer op televisie iets met je gebeurt, alsof je ogen ineens opengaan. Veel vrouwen die schrijven, overkomt dat."

Is het een intensief programma om te maken?

"Heel intens. Tijdens het maken van Boer zoekt vrouw weet mijn omgeving dat ik er even niet ben. Ik moet vaak vroeg op pad omdat de boeren ver weg wonen en ik – net als iedereen – regelmatig in de file beland. Mijn sociale leven staat in zo’n periode op een bijzonder laag pitje. Ik heb veel geluk dat ik een redelijk flexibele man heb, en als het enigszins kan, proberen we niet op hetzelfde moment te pieken."

Meer over:

Reageren