Kijktip: College Tour

6 maart 2015 13:44 | amusement | Door Televizier

Na Ronald Koeman en Arnon Grunberg is deze week Herman Finkers te gast in College Tour. De Twentse cabaretier neemt dit jaar de oudejaarsconference voor zijn rekening.

Met zijn Twentse accent en droge humor verwierf cabaretier Herman Finkers eind jaren 70 bekendheid in het oosten van het land. Het duurde echter niet lang voordat de geboren Almeloër ook in de rest van Nederland volle zalen trok. Zo’n zaal vindt hij ongetwijfeld ook in College Tour tegenover zich.

Ziekte

Onder leiding van presentator Twan Huys interviewen studenten de cabaretier. Een onderwerp dat wellicht aan de orde komt, is de ziekte van Finkers. Net na de eeuwwisseling werd chronische lymfatische leukemie bij hem geconstateerd. Hierdoor was het een paar jaar stil rond zijn persoon. In 2007 vond hij de weg terug naar het podium: zijn show Na de pauze werd een groot succes. Eind 2015 staat hij opnieuw in het theater, ditmaal met een oudejaarsconference. 

Plaat over Almelo

Naast de oudejaarsconference brengt Finkers dit voorjaar een nieuw album uit, zijn eerste in vijf jaar. Alle nummers gaan over Almelo, waarover hij op Nu.nl zei: "Dat is niet zomaar een stad, het is een bezielde stad. Almelo is de eerste stad in Nederland geweest met een moskee en de Almelose voetbalclub Heracles de eerste met een zwarte voetballer. Johnny Jordaan heeft er al in de jaren 50 een dakconcert gegeven, ver voor The Beatles dat deden."

College Tour is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Lees ook: Later dit seizoen komen in College Tour ook Chantal Janzen, Lodewijk Asscher en Remco Campert langs.

Meer over