Kijktip: Daphne Bunskoek presenteert House Rules

Vijf jonge stellen staan te popelen om elkaars huis te verbouwen in House rules. Ze mogen doen wat ze willen, maar hebben zich wel te houden aan de paar huisregels die de eigenaren hebben achtergelaten. Dat zijn richtlijnen over materialen, stijlen en kleuren die ze wel of niet willen terugzien. Een tweekoppige jury beoordeelt het geheel, waarna een stel er aan het eind van de serie met de hoofdprijs vandoor gaat: twee jaar hypotheekvrij wonen.

Daphne Bunskoek

Vorig jaar was Erik van der Hoff nog presentator, nu leidt Daphne Bunskoek de verbouwing. Ze heeft er zin in. “Ik dring al jarenlang mijn vrienden, gevraagd en ongevraagd, mijn interieuradvies op. Ik ben benieuwd hoe de stellen deze monsterklus gaan aanpakken.”

De koppels

De woonstijlen van de vijf deelnemende koppels lopen behoorlijk uiteen. Joyce en Bas uit Etten-Leur houden bijvoorbeeld van strak en modern, terwijl hoteleigenaren Lorenzo en Gaston een voorliefde hebben voor Frans antiek en koloniaal. Dat kan voor interessante tegenstellingen gaan zorgen in de verschillende woningen. Selena en Danny zien hun huis graag licht en landelijk ingericht. Dit stel hoopt op de winst, zodat daarna hun voorgenomen huwelijk kan plaatsvinden. In de eerste aflevering gaan de stellen nog niet klussen in een van de huizen, maar gaan ze aan de slag in een daklozenopvang in Hilversum.

House rules 20.30 ● net 5

Reageren