Kijktip: De allereerste liveshow van Idols

Tijdens de auditierondes van Idols kreeg de kijker een bonte stoet kandidaten gepresenteerd. Jamai, Eva Simons, Martijn Krabbé en Ronald Molendijk hebben de paradijsvogels die geen noot rechtdoor konden zingen eruit gefilterd.

Bali

De kandidaten die daarna ook de theaterrondes hebben overleefd, mochten met de juryleden mee naar Bali. Daar bepaalden zij wie er meegaan naar de liveshows.

Liveshows

Vanaf nu geen ontspannen Balinese taferelen meer; de kandidaten moeten ook het publiek overtuigen van hun talent. Uiteindelijk vindt de finale op woensdag 8 juni plaats.

Platencontract

Dan blijkt wie in de voetsporen treedt van Jamai en naar huis gaat met een platencontract van Cloud 9 music, de platenmaatschappij die ook namen als Nick & Simon, dj Hardwell en Mr. Polska vertegenwoordigt.

Slechte verliezer

Het is te hopen dat de kandidaten die sneuvelen in de liveshows het sportiever oppakken dan Mostafa. Met zijn vertolking van I want it that way van The Backstreet Boys wist hij de jury niet te imponeren. Hun oordeel was dan ook genadeloos.

Rechtszaak

Mostafa claimt dat Idols expres slechte fragmenten van hem uitzond en de beelden zijn carrière als singer-songwriter beschadigen. De kandidaat eiste daarom honderdduizend euro van Blue Circle.

Bye bye carrière

De rechter stelde hem in het ongelijk en omschreef de auditie als 'ronduit slecht'. Hij moet proceskosten à 1600 euro betalen Of het nog goedkomt met zijn muziekcarrière is nog maar de vraag.

Reageren