Kijktip: De allereerste Nationale Natuurquiz

BNN-VARA vraagt samen met de vereniging Natuurmonumenten aandacht voor al het moois dat Nederland op natuurvlak te beiden heeft.

Competitie

Een groep bekende Nederlanders neemt het in de eerste editie van De nationale natuurquiz op tegen de vijftig beste deelnemers van een wekenlange internetcompetitie. 

Sophie en Chris

Presentatrice Sophie Hilbrand legt hen met pittige vragen het vuur na aan de schenen. Collega Chris Zegers ging voor de verandering eens niet de grens over voor een programma en dompelde zich speciaal voor deze gelegenheid onder in de natuur in eigen land.

Natuur

Zo nam hij een kijkje onder de grond in de Zuid-Limburgse mergelgrotten en streek hij neer in het drassige Overijssel. Maar verrassend genoeg valt er ook midden in de stad genoeg planten- en dierenleven te ontdekken.

Nederland

Normaliter trekt Chris Zegers als presentator van 3 op reis de hele wereld over. Toch bekende hij in het AD dat hij nog altijd verknocht is aan zijn thuishonk Nederland. 

Prachtig land

Chris: "Het klopt dat je er in het buitenland sneller op uit trekt. Het land waarin je woont, neem je vaak voor lief. Toch ben ik Nederland erg gaan waarderen. Neem Amsterdam. Dat is toch een prachtig openluchtmuseum?"

Vleermuizen

Chris' vrienden keken vreemd op toen hij vertelde hoe verrassend de Nederlandse natuur is. 'Ze stonden versteld toen ik zei dat ik vleermuizen ging spotten in Limburg. 'Vleermuizen, hebben we die hier?'"

Reageren