Kijktip: De finale van Heel Holland bakt

Nog drie thuisbakkers maken kans op de overwinning in dit seizoen van Heel Holland bakt. Wie wint de finale en wordt de opvolger van Sarena Solari? Is het Guido, Francis of Annemarie? Francis is de afgelopen weken uitgeroeid tot favoriet voor de eindoverwinning al wordt ze op de hielen gezeten door Annemarie die veel indruk maakte met haar ingenieuze spekkoekconstructie van een paar weken geleden. Guido is de outsider van het finaletrio.

Opvolger van Rutger, Menno en Sarena

Een fraisier bepaalt dit seizoen mede de winnaar van Heel Holland bakt. De drie finalisten krijgen de opdracht om zo’n aardbeientaart te maken. Degene die deze en de twee andere finale-opdrachten het beste uitvoert, mag zich de opvolger van Sarena Solari noemen. Net als de eerdere twee winnaars Rutger en Menno kreeg zij na afloop van het programma veel publiciteit. Ze mocht een kookboek maken en kreeg uitnodigingen voor diverse tv-programma’s.

Captain America

Dat ligt ongetwijfeld ook in het verschiet voor de winnaar van dit seizoen. De finalisten moeten tijdens de eindstrijd wel alles uit de kast halen, want eerdere winnaars hebben in de slot­aflevering ook een onvergetelijk baksel gemaakt. Zo staat de superhelden-kiekeboetaart van Menno nog bij veel kijkers op het netvlies gegrift. De buitenkant van dit meesterwerk was het schild van Captain America, de binnenkant bestond uit cake die eruitzag als de Amerikaanse vlag.

Duizend-en-een-nacht

Vorig jaar won Sarena nipt van haar grote concurrent Martine dankzij een spektakelstuk met als thema ‘duizend-en-een-nacht’. Ze maakte een prachtig oriëntaals taartpaleis vol noten en dadels met een pannendak van baklava. In ­seizoen 1 won Rutger met een prachtige bruidstaart met ­chocolade en citroenen. Eén ding lijkt vooraf in ieder geval zeker: alle deelnemers van dit seizoen en hun vrienden en familie mogen na afloop een hapje van de finalebaksels komen proeven.

Heel Holland bakt, 20.20 l NPO 1

Reageren