Kijktip: De grande finale van Holland's Got Talent 2016

30 mei 2016 11:42 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Na vijf auditierondes en drie halve finales zijn er nog negen acts over. Zij strijden in deze liveshow om de winst van Holland's got talentDe winnende act neemt 25.000 mee naar huis, maar meer nog zullen de kandidaten hopen via de talentenjacht hun grote doorbraak te beleven.

Waylon

Dit is niet onmogelijk. Zanger Waylon bijvoorbeeld werd in 2008 tweede en dit bleek het begin van een succesvolle carrière. Aliyah Kolf was 11 jaar toen ze in 2011 won. Inmiddels heeft ze een paar singles uitgebracht en was ze te zien in de film Heksen bestaan niet. 

Opvolgers

Ook de operatalenten Amira (winnares 2013) en Martin Hurkens (winnaar 2010) timmeren aardig aan de weg. En de band Liptease (tweede in 2014) treedt zelfs buiten de landsgrenzen op. Welke act treedt in hun voetsporen?

Stemmen

De winnaar van deze Holland's got talent volgt León Lissitza op, die in 2014 verrassend met de zege aan de haal ging. Dit zorgde overigens wel voor enige controverse. De destijds 81-jarige zanger dankte zijn overwinning aan de kijkers thuis, van wie 44 procent op de Spaanse Rotterdammer stemde.

Gordon

Jurylid Gordon zei na afloop dat hij Lissitza nooit als winnaar had gekozen. "Misschien moeten we wel gewoon af van dat systeem dat mensen thuis kunnen beslissen, want wij zitten er toch niet voor niets. Wij hebben er toch verstand van?" Helaas voor Gordon is het dit jaar niet anders: de kijkers thuis hebben het laatste woord.

Meer over