Kijktip: de intrigerende docu The Wolfpack

Veertien jaar lang komen de zeven kinderen van Oscar en Susanne Angulo hun appartement niet uit. In de documentaire The Wolfpack is te zien hoe hun vader en moeder hun kroost al die tijd opgesloten hielden in een flatje in New York. In de beginjaren mochten ze af en toe in de zomer even naar buiten, maar ook daar komt een eind aan als pa de deuren vergrendelt om zijn gezin te beschermen tegen de buitenwereld.

Films naspelen

De enige manier waarop de kinderen de wereld leren kennen, is door film. De jongens kijken veel films en spelen die na met zelfgemaakte kostuums en attributen. Maar dan op een dag besluit een van hen te vluchten. Nieuwsgierig naar die boze buitenwereld. In 2015 won de documentaire de Grand Jury Prize tijdens het befaamde Sundance Film Festival.

Vader Oscar

Het enige gezinslid dat met regelmaat buiten de deur kwam, was vader Oscar zelf. Sporadisch brachten de jongens een bezoek aan de tandarts of huisarts, maar de buren wisten nooit van hun bestaan af. Ook moeder Susanne zag amper daglicht en gaf haar zoons thuis onderwijs. Zo nu en dan ging Oscar op pad om dvd's voor zijn kinderen te kopen. Zo leerden ze naar eigen zeggen familiewaarden van The Godfather en gaan de broers nu nog gekleed alsof ze regelrecht van de set van Reservoir Dogs gestapt zijn. Vandaag de dag zijn ze nog steeds gek op films - met het grote verschil dat ze die tegenwoordig in de bioscoop kunnen bekijken.

Meer over:

Reageren