Kijktip: De start van het tweede seizoen Grillmasters

Ruben Nicolai kan naar eigen zeggen niet barbecueën zonder minimaal één kant van het vlees te laten verkolen. Toch is hij te zien in de tweede reeks van het barbecueprogramma Grillmasters.

Ruben

"Het blijkt dat ik vooral moet presenteren en af en toe stiekem een stukje proeven. Daar heb ik natuurlijk heel veel zin in," vertelt Nicolai, die het presentatiestokje overneemt van Martijn Krabbé.

Alles erop en eraan

De komende acht weken geeft hij tien barbecueënde duo's uiteenlopende opdrachten. Het gaat er niet alleen om wie het best een lapje vlees grilt; ook de sausjes zijn belangrijk.

BBQ

Topkok en fijnproever Herman den Blijker en wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen beoordelen de creaties. Het koppel dat er het minste van bakt, moet de hete strijd verlaten.

Geduld

De Grillmasters moeten naast lekkere recepten ook beschikken over een flinke portie geduld. Jord Althuizen vertelde in het AD dat 'langzaam garen' het sleutelwoord is. "Een van de meest gemaakte barbecuefouten is het vlees er te snel op gooien. Het stabiliseren van de temperatuur is essentieel," zegt de wereldkampioen.

Zo zwart als kool

"Nederlanders rammen vaak dat ding vol met kippenbouten, spareribs, worsten, zalm en papillote... Het moet er allemaal in één keer op, het moet in één keer klaar zijn en allemaal in één keer worden opgegeten. Dan wordt het veel te druk op die grill, en geheid dat er dingen aanbranden."

Reageren