Kijktip: Douwe Bob in actie op het Eurovisie Songfestival

6 mei 2016 15:06 | amusement | Door Televizier

Helpt Douwe Bob Nederland weer aan een finaleplek in het Eurovisie Songfestival? Dat is de grote vraag die de Zweedse presentatoren Petra Mede en Måns Zelmerlöw (de winnaar van vorig jaar) tegen elven beantwoorden.

Slow Down

Douwe Bob mag zijn nummer Slow Down als zesde ten gehore brengen in de Globen Arena in Stockholm. Dat hij op zal gaan vallen in deze eerste halve finale staat buiten kijf. Tussen alle galmende popdiva's en elektronische beats door klinkt zijn seventies-achtige, Amerikaans klinkende gitaarnummer als een verfrissend rustpuntje, mét een mogelijkheid tot meezingen zelfs.

Maatpak

Aan Douwes lijf ook geen polonaise, vertelde hij van tevoren al aan het AD: "Het wordt subtiel. Ons motto is less is more. En ik draag een goed op maat gesneden pak. Daar voel ik me nu eenmaal het best in."

Bookmakers

Douwes kansen op een finaleplek zijn volgens de bookmakers aardig hoog, maar winnen zien ze de Nederlandse zanger niet zo snel. Grote kanshebber op de winst tijdens de finale komende zaterdag is volgens hen de Rus Sergey Lazarev. 

Rusland

Het ziet ernaar uit dat de Moskouse hunk flink gaat uitpakken op het podium om zijn theatrale dancenummer You Are the Only One goed voor het voetlicht te krijgen.

Wisseltruc

Opvallend zijn ook de wisseltrucs van sommige landen.Klinkt Nederland dus typisch Amerikaans, Kroatië stuurt een nogal Iers aandoend nummer, en Oostenrijk stuurt zangeres Zoë, die haar lied volledig in het Frans zingt.

Meer over