Kijktip: Erica Op Reis

Erica Terpstra doet exotische bestemmingen aan voor Erica Op Reis, de meeste daarvan zijn vrij bekend. Het land dat ze deze week bezoekt is zo goed als onbereisd: Barotseland.

Ook Erica Terpstra erkent: „Niemand heeft ooit gehoord van Barotseland.” Reden te meer om voor deze derde aflevering van Erica Op Reis een kijkje te nemen in het Afrikaanse koninkrijkje, dat onderdeel uitmaakt van Zambia. Ze bezoekt er onder meer watervallen en een olifantenweeshuis.

Erica Op Reis

Ook heeft ze er een ontmoeting met een onderkoning. „Hij heeft rechten gestudeerd in Engeland. Zijn ambitie was om een succesvolle, internationale advocaat te worden. Maar toen werd hij gebombardeerd tot Chief, wat je niet mag weigeren. Ik vroeg hem of hij het niet moeilijk vond zich aan te passen. Hij zei: ‘Ik ben gelovig, uiteindelijk heb ik geaccepteerd dat onze Heer andere plannen met mijn talenten had dan ikzelf’. Ik was daarvan zwaar onder de indruk.” 

Erica Terpstra

In ieder land dat de voormalig zwemster en politica bezoekt, brengt ze een bezoek aan een lokale markt. „Daar houd ik ontzettend van. Hoe smeriger hoe heerlijker.” Het enthousiasme waarmee Erica er rondstruint, werkt aanstekelijk op de kijkers. „Ik krijg altijd heel veel reacties. Laatst ontving ik een mailtje van een mevrouw die schreef dat ze in het buitenland altijd zo’n hekel had aan smerige markten. Maar nu ze er door mijn ogen naar kijkt, vindt ze het prachtig. Dat is zo leuk”, lacht Erica. „Zo merk je dat mensen het fijn vinden dat je met respect over andere culturen praat.”

Televizier sprak met Erica Terpstra over Erica Op Reis.

Reageren