Kijktip: Estée Strooker kookt met kliekjes in Ten Minste Eetbaar Tot

Nederlanders gooien per jaar zo'n vijftig kilo voedsel weg. Estée Strooker laat in Ten minste eetbaar tot zien dat dit helemaal niet nodig is, omdat van de meeste kliekjes nog heerlijke gerechten kunnen worden gemaakt.

Kliekjes

Dit keer verwerkt ze restjes bladgroenten in een andijviesoep met hamrolletjes en in een gegrilde salade met feta en saliedressing. Jaarlijks verdwijnt circa 14 procent van ons eten in de vuilnisbak. Gerichter boodschappen doen, voedsel op de juiste manier bewaren en kliekjes voor andere maaltijden gebruiken zijn manieren om verspilling tegen te gaan. 

Masterchef

Ten minste eetbaar tot is ex-Masterchef-winnaar Estée op het lijf geschreven. De kok is betrokken bij Youth Food Movement, een jongerenbeweging voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.

Paris

Estée won in 2010 als eerste deelnemer Masterchef op Net 5. Haar liefde voor koken begon al toen ze een klein meisje was in het restaurant van haar oom. Verdere kennis deed ze op in Parijs, waar ze alles over het restaurantwezen leerde.

Van restaurant tot tv

Na het winnen van Masterchef opende ze haar eigen restaurant: 't Amusement in Arnhem. Naast Ten minste eetbaar tot is Estée bij 24Kitchen te zien in de programma's De makkelijke maaltijd, De makkelijke maaltijd on tour en Vlees noch vis (foto)

Lekker vegetarisch

Naar aanleiding van dit laatste programma bracht ze in het voorjaar van 2016 een gelijknamig kookboek met vegetarische recepten uit.

Reageren