Kijktip: Expeditie Robinson 2016 begint

Honger, slapeloze nachten en andere ontberingen: BN’ers zoeken het op in Expeditie Robinson. Voor de zeventiende keer reist een groep naar een onbewoond eiland op de Filipijnen. Een opvallende naam dit seizoen is Bartho Braat, die begin dit jaar stopte als Jef Alberts in GTST. Met zijn 65 jaar is hij de oudste deelnemer tot nu toe.

Sterk vermagerd

In RTL Boulevard vertelde de sterk vermagerde Braat: “Ik heb twee survivalhandboeken gelezen en die kwamen van pas.” Ook ging hij wekelijks naar de klimhal om in vorm te raken. Andere kandidaten zijn verslaggever Lex Uiting, schrijfster Elle van Rijn en wielrenner Thomas Dekker. “Vandaar de afwezigheid tijdens deze sportzomer”, legde hij uit op Twitter.

Zelfde strand

Elk jaar zit er een nieuwe twist in het avonturenprogramma om het spannend te houden.
Zo werden de deelnemers vorig jaar onverwacht met z’n allen op een eiland gedropt, terwijl er voorheen altijd een Kamp Noord en een Kamp Zuid was, op twee verschillende eilanden. Nu komen de twee kampen weer op hetzelfde strand terecht. De grote vraag is: ­blijven ze bij elkaar of komen er gevechten om de kokosnoten en de vis? Kandi­daten die worden weg­gestemd in de wekelijkse Eilandraad krijgen net als voorgaande jaren het aanbod om de expeditie voort te zetten op het verliezerseiland.

Expeditie Robinson spelprogramma 20.30 • RTL 5

Lees ook:
Verslag van de eerste aflevering Expeditie Robinson 2016: Alle kandidaten hebben nu al een geheim

Reageren