Kijktips

De beste films voor dit weekend

5 november 2021 14:56 | amusement | Door Judith Regeling

© M.G.M. / Universal Pictures / Independent Films
De dagen worden kouder en de temperaturen dalen. Het is dus hoog tijd om op de bank te kruipen met een heerlijke film. In het overzicht hieronder hebben we de beste tips voor dit weekend voor je op een rijtje gezet.

TV

Ocean's Twelve (2004)

George Clooney en Brad Pitt zijn terug in Ocean's Twelve, het vervolg op de succesvolle film Ocean's Eleven. Drie jaar na de afloop van die film is casinobaas Terry Benedict (Andy Garcia) nog steeds woedend op Danny Ocean (George Clooney). Sterker nog: Benedict eist het geld dat Ocean en zijn bende destijds hebben gestolen. En om dat bedrag bij elkaar te krijgen, doen de heren een reisje door Europa: van Amsterdam, Rome tot Parijs. 

Ocean's Twelve is vrijdag 5 november om 20:30 uur te zien op NET5.


Get Out (2017)

Heb je vorige week met Halloween niet kunnen genieten van een horrorfilm? Schakel dan over naar Veronica voor de bioscoopverrassing van 2017: Get Out. In deze film is de spanning te snijden voor de Afro-Amerikaanse fotograaf Chris (Daniel Kaluuya). Met een reden: hij gaat namelijk de ouders van zijn witte vriendin Rose Armitage (Allison Williams) voor het eerst ontmoeten. En dat blijkt nog enger dan hij vooraf had kunnen bedenken...

 

Get Out is zaterdag 6 november om 22:20 uur te zien op Veronica.


Bro's Before Ho's (2013)

Wie meer zin heeft in een romantische komedie komt ook niet bedrogen uit. Comedy Central zendt namelijk zondagavond Bro's Before Ho's uit, met in de hoofdrol Tim Haars, Sylvia Hoeks en Daniël Arends. In deze film leiden videotheekmedewerkers Max en zijn geadopteerde broer een eenvoudig leven. Ze blowen, zuipen en proberen zoveel mogelijk chicks te regelen. Maar wat als ze plots vallen voor hetzelfde meisje? Dat is de vraag van deze film vol puberale humor. 

Bro's Before Ho's is zondag 7 november om 20:00 uur te zien op Comedy Central.


Netflix

Love Hard

De kerstperiode laat nog even op zich wachten, maar Netflix is er klaar voor met de release van Love Hard. In deze zoetsappige film speelt Vampire Diaries-actrice Nina Dobrev een jonge vrouw die verliefd wordt op een man via een dating-app. Klinkt leuk, maar als ze hem verrast met een bezoekje, ontdekt ze al snel dat ze is gevallen voor een catfish. Einde verhaal? Nope, want de man die haar heeft bedrogen, wil haar namelijk wel helpen om de echte man van de foto te veroveren. Op één voorwaarde...


The Harder They Fall

De belofte van dit jaar is eindelijk verschenen: oftewel de western The Harder They Fall met grote namen als Idris Elba (Luther) en Regina King (Watchman). Het verhaal draait om historisch figuur Nat Love, een cowboy en voormalig slaaf die wraak wil nemen op de man die zijn ouders heeft vermoord. Wanneer Rufus onverwacht vrijkomt uit de gevangenis, gaan Nat en zijn bende op zoek naar de meest ijskoude cowboy van het westelijk halfrond.

Lees hier onze review


Phantom Thread

Sinds deze week staat ook de Oscarwinnende dramafilm Phantom Tread (2017) op Netflix. Deze film neemt de kijker mee terug naar het naoorlogse Londen van de jaren '50, waar kleermaker Reynolds Woodcock en zijn zus Cyril zich in het centrum van de Britse mode-industrie begeven. Ze maken kleding voor de koninklijke familie, edellieden en filmsterren. De ontwerper geniet van zijn avontuurtjes tot hij plots oog in oog staat met de jonge Alma, die al snel het middelpunt wordt van zijn leven, zowel als muze als geliefde.


Videoland

Legally Blonde (1+2)

Reese Witherspoon mag weer aan de bak, want sinds deze week staan zowel Legally Blonde als Legally Blond 2: Red, White, and Blonde op Videoland. In deze komedie kruipt de actrice in de huid van de populaire Elle Woods, die haar leven samen met haar vriend al helemaal heeft uitgestippeld. Alleen één probleempje: hij dumpt haar vlak voor zijn vertrek naar Harvard. Denk alleen maar niet dat zij dat zomaar laat gebeuren. Om te laten zien dat zij meer is dan een knap koppie, gaat ze haar ex achterna en schrijft ze zich in bij dezelfde opleiding. Zou dit genoeg zijn om zijn hart opnieuw te veroveren?


One Way Ticket To ISIS

Wie toe is aan meer inhoud, zou kunnen overschakelen naar One Way Ticket To ISIS. In deze Videoland-documentaire doen achterblijvers van Nederlandse IS-strijders hun verhaal. Ze praten openhartig over de onmacht en de twijfels van de buitenwereld. Hebben ze de radicalisering van hun naasten over het hoofd gezien? Hebben ze nog contact met hem? En wat horen zij over het leven dat ze nu leiden? 

Edge of Darkness

Ook deze week op Videoland verschenen: de thriller Edge of Darkness. Je zou kunnen zeggen dat politieagent Thomas Craven met zijn ellenlange carrière nergens meer van opkijkt. Maar als zijn 24-jarige dochter Emma op de veranda voor zijn huis wordt vermoord, is zijn leven niet meer hetzelfde. Eerst denkt hij nog dat de schoten voor hem bedoeld waren, maar al snel komt hij erachter dat hij zijn dochter minder goed kende dan gedacht. Amazon Prime 

Toni Erdmann

De band tussen vaders en hun dochters blijkt inspirerend, want ook de film Toni Erdmann draait erom. Als vader Winfried Conradi tijdens een verrassingsbezoek aan zijn dochter zomaar wordt weggewimpeld, is de maat vol. Hij besluit zich te vermommen en met zijn onvoorspelbare gedrag haar geordende leven als zakenvrouw dusdanig te ontregelen. Klinkt misschien slim, maar of het de band tussen de twee goed doet? Dat is de vraag. 


Alibi

Van Duitsland springen we terug naar Nederland, want sinds deze week staat ook de film Alibi op Amazon Prime. In deze romantische komedie draait alles om smoesjes. Wie namelijk een smoes nodig heeft, kan zomaar terecht bij het kantoor van Rick die handelt in excuses. Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen; ze worden stuk voor stuk om de tuin geleid. Maar hoelang kan dat goed gaan? 


Gunpowder Milkshake

We sluiten dit overzicht af met de actiefilm Gunpowder Milshake. Sam was pas 12 jaar oud toen haar moeder Scarlett, een huurmoordenaar, haar noodgedwongen moest verlaten. Opgevangen door 'The Firm', het instituut waar ze werkt, treedt ze in de voetsporen van haar moeder en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gegooid en moet ze zich tegen 'the Firm' keren.

 

 

 

Meer over